Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca este o bunatate ce poate fi servita oricand si oriunde, alaturi de un iaurt sau doar simplu.
Ingrediente Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca
Preparare Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca
Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se omogenizeaza ingredientele adaugand lapte putin cate putin atat cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elestic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Branza se amesteca impreuna cu smantana si oul pana devine omogena si cremoasa. Se adauga sare dupa gust.
Se rupe cate o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda. Se unge pe mijloc cu 2 lg de branza si deasupra se asaza o felie de sunca. Se impatura aluatul asa ca la branzoici. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut apoi se dau la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Eu nu am mai avut rabdare si am intins aluatul intr-o foaie mare pe care am intins branza si am asezat feliile de sunca. L-am impachetat apoi in doua si l-am dat la cuptor. Indiferent cum se prepara sunt la fel de bune.
Pofta buna!
Noi suntem fani placinte, asa ca va recomandam sa incercati si Placinta cu ceapa sau placinta intinsa, cu branza
Placinta cu Branza si Stafide este printre preferatele noastre.
1
Branza fiind framantata inainte, nu a mai fost nevoie de sare dar daca doriti puteti sa mai adaugati, fiecare dupa gust.
2
Branza trebuie sa fie cremoasa de aceea se adauga smantana sau iaurt pana se ajunge la consistenta dorita.