Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

de Bucataras in Dulciuri, 4 Oct 2024 | 1548 vizualizari

 

Rețeta autentică de Portokalopita, un desert grecesc delicios, cu aromă intensă de portocale, foi crocante de plăcintă și sirop dulce. Perfectă pentru iubitorii de citrice.
Pentru această Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale, sunt necesare ingredientele următoare: foi plăcintă, ouă, iaurt ulei, portocale, zahăr. 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 portocală
  • 60 ml ulei
  • 200 gr zahăr
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 6 ouă de găină
  • coajă de portocale
  • esență de vanilie
  • esență de portocale
  • sirop:
  • 300 ml suc de portocale
  • coajă de portocale
  • 200 ml apă
  • 300 gr zahăr
  • 1 baton de scorțișoară
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale:

Cum se prepara Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale:
Pliază fiecare foaie de plăcintă sub formă de evantai, apoi aseaz-o într-o tavă de copt, formând o bază. Pune foile în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 10-15 minute, ca să se usuce bine. După ce s-au uscat și s-au rumenit, scoate-le din cuptor, lasă-le la răcit, apoi rupe-le în bucăți mici.

Într-un bol mare, sparge ouăle, adaugă zahărul, esența de vanilie și cea de portocale, apoi mixează bine până când amestecul devine cremos. 
Adaugă coajă rasă de portocală, uleiul și mixează puțin. Adaugă și iaurtul grecesc și omogenizează cu mixerul.
Pune bucățile rupte de foi de plăcintă în compoziția de ouă cu iaurt și amestecă-le, asigurându-te că toate bucățile sunt bine acoperite de compoziție.
Toarnă compoziția rezultată într-o tavă de copt și nivelează frumos. Feliază foarte subțire o portocală și așează felii pe întreagă suprafață a plăcintei.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 25-30 minute, în funcție de cuptor.
În timp ce prăjitura se coace, prepară siropul: pune zahărul, apă, sucul de portocală și coajă de portocală într-o cratiță pe foc mediu. Adaugă și batonul de scorțișoară, dacă dorești. Fierbe amestecul timp de 10 minute, apoi lasă-l să se răcească puțin.
Scoate plăcinta din cuptor și toarnă în fir subțire siropul de portocale. Crestează plăcintă pentru ca siropul să pătrundă bine între straturi. Lasă portokalopita să absoarbă siropul complet înainte de a o servi.

Încearcă și rețeta de Plăcintă cu afine și iaurt sau varianta de Plăcintă de casă cu iaurt grecesc.

Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu iaurt și gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza