Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

de Bucataras in Dulciuri, 4 Oct 2024 | 110 vizualizari

 

Rețeta autentică de Portokalopita, un desert grecesc delicios, cu aromă intensă de portocale, foi crocante de plăcintă și sirop dulce. Perfectă pentru iubitorii de citrice.
Pentru această Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale, sunt necesare ingredientele următoare: foi plăcintă, ouă, iaurt ulei, portocale, zahăr. 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 portocală
  • 60 ml ulei
  • 200 gr zahăr
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 6 ouă de găină
  • coajă de portocale
  • esență de vanilie
  • esență de portocale
  • sirop:
  • 300 ml suc de portocale
  • coajă de portocale
  • 200 ml apă
  • 300 gr zahăr
  • 1 baton de scorțișoară
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale:

Cum se prepara Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale:
Pliază fiecare foaie de plăcintă sub formă de evantai, apoi aseaz-o într-o tavă de copt, formând o bază. Pune foile în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 10-15 minute, ca să se usuce bine. După ce s-au uscat și s-au rumenit, scoate-le din cuptor, lasă-le la răcit, apoi rupe-le în bucăți mici.

Într-un bol mare, sparge ouăle, adaugă zahărul, esența de vanilie și cea de portocale, apoi mixează bine până când amestecul devine cremos. 
Adaugă coajă rasă de portocală, uleiul și mixează puțin. Adaugă și iaurtul grecesc și omogenizează cu mixerul.
Pune bucățile rupte de foi de plăcintă în compoziția de ouă cu iaurt și amestecă-le, asigurându-te că toate bucățile sunt bine acoperite de compoziție.
Toarnă compoziția rezultată într-o tavă de copt și nivelează frumos. Feliază foarte subțire o portocală și așează felii pe întreagă suprafață a plăcintei.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 25-30 minute, în funcție de cuptor.
În timp ce prăjitura se coace, prepară siropul: pune zahărul, apă, sucul de portocală și coajă de portocală într-o cratiță pe foc mediu. Adaugă și batonul de scorțișoară, dacă dorești. Fierbe amestecul timp de 10 minute, apoi lasă-l să se răcească puțin.
Scoate plăcinta din cuptor și toarnă în fir subțire siropul de portocale. Crestează plăcintă pentru ca siropul să pătrundă bine între straturi. Lasă portokalopita să absoarbă siropul complet înainte de a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene