Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2019 | 10972 vizualizari

 

Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca este o bunatate ce poate fi servita oricand si oriunde, alaturi de un iaurt sau doar simplu.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca 

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 500-600 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 750 g branza framantata
  • 1 ou
  • 3 lg pline cu smantana sau iaurt
  • sare dupa gust
  • 1 oua
  • felii de sunca
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca:

Preparare Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca 

Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se omogenizeaza ingredientele adaugand lapte putin cate putin atat cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elestic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Branza se amesteca impreuna cu smantana si oul pana devine omogena si cremoasa. Se adauga sare dupa gust. 

Se rupe cate o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda. Se unge pe mijloc cu 2 lg de branza si deasupra se asaza o felie de sunca. Se impatura aluatul asa ca la branzoici. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut apoi se dau la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Eu nu am mai avut rabdare si am intins aluatul intr-o foaie mare pe care am intins branza si am asezat feliile de sunca. L-am impachetat apoi in doua si l-am dat la cuptor. Indiferent cum se prepara sunt la fel de bune.

Pofta buna!

Noi suntem fani placinte, asa ca va recomandam sa incercati si Placinta cu ceapa sau placinta intinsa, cu branza

Placinta cu Branza si Stafide este printre preferatele noastre.

TIPS-URI

1

Branza fiind framantata inainte, nu a mai fost nevoie de sare dar daca doriti puteti sa mai adaugati, fiecare dupa gust.

2

Branza trebuie sa fie cremoasa de aceea se adauga smantana sau iaurt pana se ajunge la consistenta dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv