Coca razuita

de amayrya in Prajituri, 8 Feb 2013 | 10200 vizualizari

 

O reteta usoara, o prajitura gustoasa si frageda, invatata de la a mea mama. Sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • o cana untura
  • 3 oua
  • o cana de zahar
  • 2 lingurite amoniu
  • faina
  • mirosuri
  • sare
  • gem ( eu am folosit gem de caise )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coca razuita:

Se cerne faina, apoi se adauga 3 oua, o cana de untura, o cana de zahar, 2 lingurite de bicarbonat de amoniu stins cu putin otet, sare si arome (eu am pus esenta de vanilie si lamaie ).

Se framanta toate aceste ingrediente, coca rezultata nu trebuie sa fie prea tare. Ulterior 3/4 din coca se va intinde intr-o tava. Peste coca se va adauga gem dupa preferine ( mie imi place aceasta prajitura cu mai mult gem )  

Apoi coca ramasa o vom framanta in continuare, adaugand faina pana cand va fi destul de tare pentu a se putea rade peste gemul din tava. Coca se va razui pe razatoarea mica. Se da la cuptor circa 30 de minute , in functie de cuptorul fiecaruia.

Eu am folosit in tava hartie pergament ca sa-mi fie mai usor sa scot prajitura din tava.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coca razuita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca