Desert tarta de post cu visine

de Lavinia in Prajituri, 10 Apr 2014 | 17322 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea pentru aluat :)

 

INGREDIENTE

  • 140 g margarina Rama
  • 2 linguri de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri apa rece
  • 240-250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • Umplutura:
  • 450 g visine fara samburi
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 120 g zahar

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de post cu visine:

Am frecat margarina cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale pana a devenit cremoasa. Am adaugat un praf de sare, apa rece, bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Am tapetat masa de lucru cu restul de faina si am framantat pana am incorporat-o pe toata. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am bagat la frigider pana m-am ocupat de umplutura.

Am pus visinele cu zaharul sa fiarba pana s-a topit zaharul. Am dizolvat praful de budinca in putina apa rece si l-am pus peste visine amestecand continuu pe foc mediu pana s-a ingrosat. Am lasat umplutura la racit.

Am rupt putin aluat pe care l-am folosit la stelutele de decor. Restul de aluat l-am intins intr-o foaie putin mai mare decat diametrul tavii. Am tapetat tava (26 cm) cu putina margarina si am pus aluatul in tava avand grija sa tapetez putin si peretii tavii (2-3 cm). Cu ajutorul unei furculite am intepat aluatul din loc in loc, apoi am pus umplutura si am nivelat. Din restul de aluat am decupat stelute pe care le-am asezat peste umplutura (puteti decora cu ce forme doriti).

Am bagat tarta in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra. Am lasat tarta la racit apoi am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana