Prăjitură cu foi și cremă caramel, desert aromat și fin, perfect pentru sărbători. O rețetă clasică, delicioasă și ușor de iubit.
Pentru Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, lapte, amidon, unt, alune.
Cum se prepara Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește:
Dimensiuni foi 25 x 37 cm.
Într-un bol, sparge cele două ouă, adaugă un praf de sare, esența de vanilie și zahărul. Mixează foarte bine până devine cremoasă și omogenă compoziția. Adaugă amoniacul stins cu puțin lapte, laptele și omogenizează.
Încorporează făina, apoi frământă până devine omogen aluatul. Pune-l într-o folie alimentară, apoila frigider pentru o jumătate de oră.
După ce a stat la rece, scoate aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în trei porții egale.
Întinde fiecare parte în strat egal ca să obții o foaie dreptunghiulară, cu dimensiuni de 25 x 37 cm. Decupează frumos marginile pentru ca să iasă dreapta. Așază fiecare foaie în tava pregătită și înțeapă ușor aluatul cu o furculiță.
Coace fiecare foaie în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 8-10 minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava și lasă fiecare foaie la răcit.
Pregătește crema.
Pune zahărul la topit într-o cratiță. Lasă-l până își schimbă culoarea și devine arămiu. Atenție să nu îl arzi!
Toarnă laptele peste zahărul ars, cu atenție ca să nu te ardă aburul. Oprește puțin lapte pentru amidon. Amestecă bine până se omogenizează.
Amestecă amidonul cu restul de lapte, apoi toarnă-l în cratiță, peste lichid și amestecă. Pe măsură ce se gătește,crema se va închega și vei obține o compoziție lucioasă și legată. Adaugă untul peste cremă și amestecă bine până obții o compoziție fină și omogenă. Oprește focul și lasă crema la temperat.
Umple prima foaie cu un sfert din cremă și așază altă foaie deasupra, presând ușor ca să adere. Procedează la fel cu celelalte foi. Pune un blat de lemn peste prăjitură și las-o până a doua zi la frigider ca să se frăgezească bine foile.
A doua zi, unge prăjitura cu crema rămasă și presară alunele mărunțite pe întreaga suprafață.
Porționează prăjitura și savurează o porție generoasă. Este foarte fragedă și gustoasă.