Cotlet de porc fraged în sos roze cremos, o rețetă rapidă și aromată, alternativa mai ușoară pentru mesele de sărbători și nu numai.
Pentru acest Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare sunt necesare câteva ingrediente: cotlet, ceapă usturoi, roșii, smântână și condimente.
Cum se prepara acest Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare:
Condimentează feliile de carne cu sare și piper. Încinge puțin ulei într-o tigaie și rumenește feliile de cotlet pe ambele părți, apoi scoate-o pe o farfurie. Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul, apoi pune-le la călit în aceeași tigaie. Lasă pe foc până capătă culoare, apoi adaugă roșiile pasate, apă, condimentele și amestecă. Lasă sosul la fiert pentru câteva minute, apoi adaugă smântâna și amestecă. Toarnă sosul obținut într-o tavă termorezistentă, așază feliile de carne în sos. Acoperă vasul cu o hârtie de copt și pune-l în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru 15-20 de minute. După coacere, scoate vasul din cuptor și lasă puțin la temperat. Servește cotletul în sos rose alatuti de garnitura preferată și bucură-te de gustul excelent.