Ciorba de perisoare cu leustean

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 18 Noi 2019 | 5696 vizualizari

 

 Ciorba de perisoare face parte din topul preferintelor noastre . Cum sa nu o prepari periodic ? Ca o veritabila gurmanda incerc combinatii cu diverse verdetur isau legume !!! Va invit acum la ciorbita de perisoare  cu leustean . Carne , ou , legume , leustean ,bulion , pasta de ardei din gradina  proprie sau din  gospodaria rudelor de la tara .Cum sa nu aiba gust bun ?

 

INGREDIENTE

  • Perisoare :
  • 500 gr carne tocat amestec vitel cu porc
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1/2 ceapa sare
  • piper
  • boia
  • sare
  • 4 linguri ulei floarea soarelu
  • 2 linguri pasta ardei -productie proprie i
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 1 ardei iute
  • 300 ml bulion rosii-productie proprie
  • 1 legatura mica leustean verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu leustean:

  1. Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare .
  2. Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece .
  3. Legumele se curata , se spala si se taie grosier .
  4. Ceapa , morcovii si telina se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie .
  5. Aceste legume maruntite  se soteaza usor in ulei .
  6. La  sfarsit se aduga pasta de ardei si se toarna deasupra 2 l apa infierbantata.Sarati .
  7. Lasati sa clocoteasca zeama 15 minute . Este suficient pentru ca legumele sunt maruntite .
  8. Cat timp fierbe zeama cu legume se modeleaza amestecul de carne ce s-a odihnit la rece .
  9. Pentru formarea perisoarelor se umezesc palmele cu putin ulei .
  10. Reduceti intensitatea fierberii ciorbei cand puneti perisoarele la fiert . Asta ca sa nu se  desfaca perisoarele .
  11. Dupa 10 minute de fiert domol se drege ciorba cu bulion de rosii si ardei tocat.
  12. La sfarsitul prepararii , gustati mancarea si o sarati sau piparati daca mai este nevoie .
  13. Pentrru prospetime se presara deasupra la sfarsit leustean tocat.

TIPS-URI

1

Reduceti intensitatea fierberii ciorbei cand puneti perisoarele la fiert . Asta ca sa nu se desfaca perisoarele .

2

La sfarsitul prepararii , gustati mancarea si o sarati sau piparati daca mai este nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa