Tortul sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe este un desert elegant si rafinat, perfect pentru iubitorii deserturilor usoare si racoritoare.
Pentru a prepara acest Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor, sunt necesare ingredientele urmatoare: piscoturi, oua, lapte, zahar, gelatina, smantana lichida, vanilie, fructe.
Cum se prepara acest Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor:
Incalzeste laptele cu pastaia de vanilie taiata. Daca nu ai pastaie, poti adauga extract de vanilie.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin cremoase. Toarna treptat laptele cald peste oua, amestecand continuu, apoi fierbe compozitia pana se ingroasa.
Hidrateaza gelatina in apa rece si incorporeaz-o in crema fierbine si amesteca pana se omogenizeaza. Lasa crema sa se raceasca, apoi incorporeaza frisca batuta.
Pregateste o forma de tort (diametrul 20 cm) cu pereti detasabili, asaza piscoturile insiropate pe margini si la baza tavii. Toarna un strat de crema, adauga fructe, apoi repeta straturile. Decoreaza deasupra cu fructe.