Fiecare gospodina prepara ciorba de burta dupa cum a invatat de la mama, bunica sau cunoscuti. Eu va prezint varianta mea de ciorba de burta , intr-o reteta video.
Punem bucatile de burta si rasolul la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem carnea si burta, aruncam apa, spalam carnea si oala si punem iar la fiert totul in apa rece.
Fierbem bine rasolul si burta pana ce burta se poate strapunge usor cu o furculita. Puteti folosi si oala cu presiune pentru a scurta timpul. Adaugam apoi legumele, pastrand un morcov si lasam sa fiarba bine pana ce legumele s-au inmuiat. Scoatem apoi legumele pe care fie le aruncam fie le pasam si le punem inapoi in supa. Scoatem burta impreuna cu rasolul de vita si le lasam sa se raceasca.
Urmeaza apoi sa dregem ciorba. Amestecam smantana cu galbenusurile intr-un vas incapator si adaugam cate un polonic din ciorba de burta , amestecand bine cu un tel, pana aducem amestecul de oua,smanta si zeama la aceeasi temperatura ciorba de burta din cratita.
Turnam apoi amestecul peste zeama peste ciorba ramasa in cratita si amestecam bine.
Lasam ciorba deoparte si taiam burta fideluta si rasolul in bucati mici si le punem inapoi in ciorba. Dam morcovul pastrat prin razatoarea mica si-l punem la calit in cateva linguri de ulei. Taiem gogosarul in cubulete si zdrobim usturoiul cu ajutorul presei pentru usturoi.
Asezonam ciorba de burta cu sare, adaugam gogosarul taiat cubulete, morcovul ras si calit, usturoiul si otetul. Puteti pune o cantitate mai mica de otet la inceput, 2-3 linguri si puteti adauga si restul de otet dupa gustul vostru.
Pofta buna !
1
Servim ciorba de burta fierbinte cu hrean, smantana, usturoi si ardei iute.