Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

de bucatarasa in Pui, 10 Noi 2024 | 386 vizualizari

 

Iata o reteta simpla pentru a pregati pui prajit acasa, similar cu cel de la KFC. Aceasta reteta de Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa  va oferi o crusta crocanta si pui fraged, la fel ca in faimosul restaurant de fast-food.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa
  • 4 bucati de piept de pui sau pulpe, fara os si piele
  • 500 ml de lapte batut sau iaurt (pentru marinada)
  • 2 oua
  • 2 cani de faina alba
  • 1 cana de amidon de porumb (optional, pentru extra crocanta)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru
  • 1 lingurita de boia dulce sau iute (in functie de preferinte)
  • 1 lingurita de praf de usturoi
  • 1 lingurita de praf de ceapa
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de pudra de mustar (optional)
  • Ulei pentru prajit (de preferinta de floarea-soarelui sau arahide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa:

Mod de preparare Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa
Marinarea puiului:
Intr-un bol, adauga laptele batut sau iaurtul si scufunda bucatile de pui in acest amestec. Lasa-le la marinat timp de minimum 1 ora, de preferat peste noapte in frigider. Aceasta ajuta la fragezirea carnii.


Pregatirea ingredientelor uscate:
Intr-un bol separat, amesteca faina, amidonul de porumb, sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, praful de ceapa, cimbrul, oregano si pudra de mustar.


Prepararea crustei:
Scoate puiul din marinada si scutura-l usor pentru a elimina excesul de lapte batut. Bate ouale intr-un alt bol.
Treci fiecare bucata de pui prin amestecul de faina, apoi prin oua, si din nou prin amestecul de faina, apasand usor pentru a se lipi bine condimentele si crusta.


Prajirea:
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un friteuza la 170°C - 180°C.
Prajeste puiul in transe pentru aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.
Scoate puiul pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servire:
 
Serveste puiul prajit cu sosurile tale preferate si o garnitura de cartofi prajiti sau salata. Recomandam si pilaf de pui.


Aceasta este o versiune de casa a celebrului pui prajit KFC, cu o crusta crocanta si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu susan