Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Banana Bread cu nuci si...
Postat de: dantes in DulciuriSe amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea si se lasa deoparte. Se topeste untul si se lasa la racit Se zdrobesc cu furculita bananele, se adauga untul usor racit, uleiul si ouale,...Citeste continuarea
Desert Mini Pavlova
Postat de: ella49 in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu sarea,se adauga otetul apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.La sfarsit se adauga amidonul si se mixeaza 1-2 minute.Se pune toata compozitia intr-un pos...Citeste continuarea
Cartofi noi in unt
Postat de: abetina in Mancaruri de legumeSe toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca...Citeste continuarea
Sirop de soc
Postat de: abetina in DulciuriSe culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune...Citeste continuarea
Copanele de pui la cuptor
Postat de: ctlina in PuiCuratati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si...Citeste continuarea
Granita de zmeura si menta
Postat de: ctlina in BauturiPuneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul. Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati...Citeste continuarea
Tzatziki de ridichi
Postat de: ctlina in SalateSpalati ridichile si taiati-le baza si varful. Mixati ridichile cu ceapa si busuiocul (nu chiar foarte fin). Pastrati cateva ridichi intregi pentru decorul final. Amestecati ridichile...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu suc de rosii...
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Nectar de caise
Postat de: katty in Sirop / CompotSpalam caisele, le scurgem si scoatem samburii. Pasam caisele. Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute. Punem...Citeste continuarea
Dulceata de caise cu portocala
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam caisele bine si le scurgem intr-o sita. Rupem caisele in jumatati si scoatem samburii. Punem caisele intr-o craticioara, adaugam zaharul, zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja...Citeste continuarea
Desert cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am pus zmeura intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si am pus la foc, am lasat sa dea in cateva clocote apoi am tras craticioara de pe foc si am lasat sa se raceasca, am obtinut un...Citeste continuarea
Supa cu fidea si legume coapte
Postat de: Constelatialeu in SupeMai intai mi-am pregatit ingredientele, am spalat rosiile, dovlecelul, am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Le-am asezat in tava de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt), rosiile...Citeste continuarea
Desert muffins cu lime si ciocolata...
Postat de: momo121 in DulciuriMixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final...Citeste continuarea
Salata de fasole lata
Postat de: Constelatialeu in SalateSe culege fasolea, se spala si se rupe in bucatele mai mici. Intr-o cratita se pune fasolea curatata si spalata, se umple cu apa, se adauga un pic de sare si lingura de delikat. Se pune la...Citeste continuarea
Sarbusca cu zer de oaie
Postat de: abetina in Supe/CiorbeSe curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa...Citeste continuarea
Gem asortat de fructe de padure
Postat de: Bucataras in Dulceata / GemSpala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai...Citeste continuarea
Desert clatite cu banane si crema...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care...Citeste continuarea
Gem de visine cu zmeura, fara zahar
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemMai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa....Citeste continuarea
Spumata de zmeura
Postat de: andra154 in DulciuriSe separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă zmeura cu zahărul, iar apoi se adaugă la spuma de albuș...Citeste continuarea
Supa de dovleac cu smantana
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbeDovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare. In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o...Citeste continuarea
Salata Floare, cu fasole verde,...
Postat de: mihaelar63 in SalateTaiati cubulete morcovul, castraveciorii si carnea de vitel . Fasolea verde fideluta se taie mai marunt si se lasa sa se scurga de excesul de apa ....Citeste continuarea
Sarmale cu varza verde si carne de...
Postat de: mihaelar63 in VitaVarza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice...Citeste continuarea
Desert bezele cu cacao si nuci
Postat de: katty in DulciuriPunem samburii de nuca intr-o tava pe hartie de copt si ii uscam la temperatura mica, apoi ii taiem cu cutitul in bucatele mai mici. Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul...Citeste continuarea
Fasole verde cu ciuperci si rosii
Postat de: katty in Mancaruri de postTrecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, taiem putin din partea cartea care a stat in pamant si le feliem. Punem o oala cu putina apa la foc, in care vom adauga putina sare in...Citeste continuarea
Salata cu quinoa, dovlecel de...
Postat de: katty in SalateSpalam quinoa bine si o punem intr-o craticioara impreuna cu o ceasca de apa. Acoperim craticioara si punem la fiett la foc mic pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit. Dovleceii ii...Citeste continuarea
Supa de spanac cu cartofi
Postat de: katty in SupeCuratam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Aripioare de pui la gratar cu sos...
Postat de: Constelatialeu in PuiAripioarele le-am spalat, apoi le-am asezat intr-un castron, am presarat sare si piper si le-am lasat la odihna pana am pregatit gratarul. Azi a fost randul nostru, al fetelor sa facem gratarul de...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci, dovlecei si...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam dovlecelul de coaja si il radem pe razatoarea mare. Presaram putina sare si il lasam 15 minute, apoi il scurgem bine. Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem bine si le taiem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de branza...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine...Citeste continuarea
Salata de ardei capia copti, cu...
Postat de: RODIMUR in SalateDacă folosiți ardei capia copți de la congelator, va trebui să-i scoateți din timp, ca să se decongeleze natural, după care va trebui să-i puneți într-o strecurătoare,ca să se...Citeste continuarea
Salata cu legume, peste si cuscus
Postat de: rocsi_1612 in SalateIntr-un bol puneti cuscus-ul si turnati 150 ml de apa clocotita. Presarati sare, piper, amestecati si acoperiti cu un capac. Il lasati asa pana absoarbe tot lichidul. Ardeiul rosu il curatati...Citeste continuarea
Desert tarta cu cirese si capsuni
Postat de: dantes in DulciuriPunem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat. Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Inveliti aluatul in...Citeste continuarea
Supa de rosii coapte cu usturoi...
Postat de: Bucataras in SupePune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul....Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta...Citeste continuarea
Desert turtite impletite, cu magiun
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful...Citeste continuarea
Desert tort de vara cu vanilie si...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se încorporează treptat gălbenușurile, apa, uleiul și vanilia. Apoi se adaugă și...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata alba, cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea uscată trebuie aleasă, spălată și pusă la înmuiat, cu apă clocotită, cu câteva ore înainte de prepararea ciorbei. După ce fasolea s-a înmuiat și apa...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu visine...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un...Citeste continuarea
Salata de dovlecel, cu iaurt, marar...
Postat de: RODIMUR in SalateMai întâi se face sosul pentru salată. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se adaugă în iaurt, odată cu sare și piper, după gust. Se alege, se spală, se...Citeste continuarea
Desert negresa
Postat de: trifadalia in DulciuriSe topeste jumatate din ciocolata (100 gr) in cuptorul cu microunde. Se adauga si untul taiat bucatele amestecand pana la omogenizarea si topirea lui. Se adauga si zaharul . Se pun si ouale unul...Citeste continuarea
Gem de zmeura cu lavanda
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in...Citeste continuarea
Butoiase umplute cu carne
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carneCarnea se toaca pe masina de tocat carne . Paine se stoarce de lichid si se da si ea prin masina de tocat carnea. Ceapa se da si ea prin masina de tocat carne . Se rade usturoiul , se...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuca si cirese,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare....Citeste continuarea
Desert Vargabeles
Postat de: Bunica in DulciuriFierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet. Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2...Citeste continuarea
Desert placinta invartita cu visine
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriVisinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina...Citeste continuarea
Desert tort cu lemon curd si crema...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: ioana_lupu in TorturiIn primul rand se face crema, deoarece trebuie sa stea la rece pentru cateva ore. Poate sa stea si peste noapte la rece. Pe baie de aburi punem toata ciocolata impreuna cu frisca. Cand s-a...Citeste continuarea
Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PastravSe cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...Citeste continuarea
Gem de cirese aromat
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat....Citeste continuarea