Am făcut într-una din serile trecute un aperitiv rece, relativ ușor de preparat și foarte gustos. Ornat frumos, acest aperitiv are și meritul că poate suscita interesul și apetitul celor din jurul mesei.
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece.
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de apa în care au fiert și apoi se lasă la răcorit.
Se face o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș fiert tare, 1 gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar clasic și 40 ml de ulei de floarea soarelui.
Când cartofii s-au răcorit, se decojesc, se taie cubulețe și se pun într-un bol. Se condimentează cartofii cu sare și piper și se adaugă maioneza. Se amestecă ușor ingredientele din bol, până la omogenizare.
Pieptul de pui, fiert și răcorit se taie cubulețe, de asemenea și se pune circular în bol, peste cartofii cu maioneză. Se condimentează pieptul de pui, după gust, cu sare și piper.
Se curăță ceapa roșie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă și apoi se taie semirondele, care se pun de jur împrejur, în bol.
Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.
1
Folosiți cartofi roz, care fierb frumos, nu se sfărâmă ușor la fiert și au un gust bun.
2
Ingredientele trebuie tăiate sub formă de cubulețe medii, nici prea mari, dar nici prea mici.
3
Maioneza trebuie să fie bine legată.
4
Folosiți ceapă roșie, care are un gust bun, nu este prea iute și are un rol decorativ.
5
Preparatul trebuie lăsat cel puțin 30 de minute la frigider înainte de servire.