Am visat azi noapte ca fac supa crema de cartofi, mi-am zis in somn ''tulai doamne '' ai inebunit de tot cu supele crema....se stie ca nu sunt in aria mea de ''mor dupa ele''....dar ce sa faci cu nebuna care viseaza si daca nu face lesina de pofta, asta in cazul in care ii place...cazul a fost elucidat si inchis, mi-a placut, mai ales ca i-am adus imbunatatiri. Asta cu imbunatatirile e ca treaba aia cu masinile tunate....mai adaugi, una, alta, sa dea bine si sa fie satisfacute papilele gustative.....
Mai intai am pus o oala, cu cca 2,5 l apa si-o lingura rasa cu sare, sa fiarba. Apoi am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat in bucati mai mari. Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele si le-am lasat sa fiarba pana au fost patrunse bine. Le-am scos din zeama unde au fiert, le-am pus in robot si-am adaugat si-i o cana de zeama, apoi le-am mixat bine, pana am obtinut un piure moale. Piureul obtinut l-am transferat intr-o alta oala, am mai turnat o cana cu zeama ( fiecare dilueaza cat vrea, pana obtine consistenta dorita, eu n-am vrut supa nici foarte groasa ,dar nici zeama lunga ), am macinat piper si am mai adaugat un pic de sare, am lasat sa dea in 2-3 clocote, apoi am stins focul.
Am pregatit din paine neagra niste crutoane, am taiat painea cubulete, am amestecat cubulete de paine cu ulei de masline si am presarat piper macinat, le-am bagat la cuptor sa se coaca.Apoi am taiat costita afumata in bucatele foarte mici si am prajit-o crocant. Am ras niste parmezan apoi ''am asamblat'' supa perfecta - perfectiunea mea- asa cum am visat-o. Am pus supa intr-un castron, am adaugat crutoane, costita si parmezan. Mi-a mers la suflet, un pic iute de la piper, dar asa mi-am dorit-o. Sa-mi fie de bine, mi-am facut damblaua....:))))))))))))))))))))))))))))))))))))