Este o negresa tare pufoasa, cu gust intens de ciocolata si care se termina foarte repede. Servisem la cumnata mea aceasta prajitura si am si cerut reteta pentru a o pregati si eu. Este minunata, o sa va indragostiti de aceasta negresa!
Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica.
Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se mixeaza bine, pana se obitne o spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu cacao. Se adauga nuca taiata grosier.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Intre timp, craticioara cu siropul ramas se pune pe foc. Se adauga 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie si se amesteca pana se topeste.
Se scoate prajitura din cuptor si asa fierbinte se toarna siropul de ciocolata. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa apoi la racit.
Pofta buna!
1
Se poate presara deasupra nuca macinata, nuca de cocos, ciocolata alba razuita, etc.