Rulada este un desert de efect, simplu si gustos. Eu am folosit fructe congelate, dar, desigur, puteti sa folositi fructe proaspete, de sezon.
Ingredientele se folosesc la temperatura camerei. Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga faina si cacaua trecute printr-o sita. Se amesteca cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor. Pregatim tava mare a aragazului cu hartie de copt. Se pune aluatul in tava, se niveleaza cu spatula pe toata suprafata, se da tava la cuptorul incins la 175-180 grade C, pentru 15 minute.
Dupa ce s-a copt foaia de blat pentru rulada, o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta de varfuri moi. Adaugam toata branza mascarpone si mixam pana crema se intareste. Atentie sa nu mixati prea mult si crema sa se taie. La final adaugam extractul de vanilie si 150 gr zmeura.
Peste foaia de blat intindem crema, presaram restul de fructe si rulam usor pana obtinem o rolada. Imbracam rulada in folie de prospetime si dam la frigider 2-3 ore sau pana a doua zi.
Se topeste ciocolata si se orneaza rulada. Se feliaza cu un cutit si se serveste. Este foarte aspectuoasa si absolut delicioasa.
Sa va fie de folos!!!