Am luat din piata conopida, imi era pofta de ea. Am preparat mai multe feluri de mancaruri: conopida cu maioneza - cea mai buna, supa crema de conopida, un felul doi tot cu conopida ... deh, e toamna si trebuie sa profitam. Toate au iesit super bune. Iata una din retete...
Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba.
Se pune uleiul la incins in tigaie. Se asaza bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie.
Ardeii se spala si se taie fasiute. In uleiul ramas in tigaie se pun ardeii si se lasa usor sa se caleasca. Conopida rupta bucatele se pune la fiert separat in apa cu sare. Cand este aproape fiarta se scoate din apa si se pune in tigaie, peste ardei. Se toarna apa, se amesteca si se lasa pana incepe sa fiarba. Se adauga si carnea si se lasa sa dea in cateva clocote, timp de 5 minute.
Se adauga smantana si se omogenizeaza. Se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust iar la final se adauga cateii de usturoi taiati rondele. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se stinge focul si se acopera tigaia.
Intre timp se pun si pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se servesc pastele alaturi de carne si sosul de legume cu smantana.
Pofta buna!
1
Se poate servi si alaturi de un piure de cartofi daca nu agreati pastele.