O reteta rapida si usoara de facut. Se spune ca este una dintre cele mai bune prajituri cu ciocolata.
Reteta originala este reteta celebrului patisier francez Christophe Felder publicata in cartea «Le Chocolat » . O gasim peste tot sub numele de 'Gâteau 'Bellevue' dar numele ei exact in franceza este "Le gâteau de la belle-vue restaurant à Saulxures en Alsace".
Eu am adaptat-o low carb si fara gluten.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-bellevue-cu-ciocolata-reteta.html
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.
Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.
Puneti galbenusurile treptat si amestecati.
Adaugati apoi pudra de migdale si incorporati treptat albusurile batute spuma.
Varsati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-35 minute.
Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si servi.