Un fel principal tare apreciat în familia noastră, iar eu sunt încântată că Alin, ajutorul din casă, adică CrockPot-ul din dotare își face treaba cu brio, ziua sau noaptea! 😉
Carnea de porc se taie bucățele mici, cam cât să iei o bucată fără să te folosești de cuțit.
Se setează slow cookerul Crock Pot, la programul HIGH (aproximativ 100 grade Celsius!) pentru 30 de minute, se pune uleiul de gătit, se adaugă bucățelele de carne, ciupercile scurse de lichid și se lasă la gătit cca. 30 minute, până ce prind o crustă maronie.
Apoi se asezonează de sare, piper, boia dulce, cimbru, usturoi și apă, setându-se în continuare la HIGH ptr 60 minute.
După ce s-a scurs timpul și carnea e gătită, dacă vi se pare că nu e destul de gătită, mai lăsați la gătit încă 30 de minute, apoi se adaugă sosul de smântână.
Pentru sos: smântâna de gătit adusă la temperatura camerei se amestecă cu amidonul și vinul alb demisec și se omogenizează până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă în fir subțire, amestecându-se continuu peste amestecul de carne și ciuperci, lăsându-se la gătit încă 3 minute pe modulul LOW (aproximativ 50 grade Celsius!).
Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță, noi de data asta am optat pentru paste integrale! 😉 (foarte buneee!)
Spor și poftă bună!