Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2020 | 5748 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de chiftelele din carne, dar iubiti tonul, va recomand aceasta reteta. Ies niste chiftele grozave, tare gustoase si aromate. Ai mei au fost atat de incantati, ca nu ma asteptam. Dar ce poate fi rau sa combini niste legume, ton, parmezan si ceva verdeata? Prea bune, o reteta de pregatit mai des!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 160 gr ton in ulei de masline
  • 2 linguri pline cu parmezan
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 frunze busuioc verde (sau uscat)
  • 2 felii de paine
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina cu faina alba
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • pesmet pentru tavalit chiftelele
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton:

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti foarte bine de ulei. Verdeata o tocati marunt. Painea o inmuiati in lapte (apa), apoi o scurgeti bine intre maini si o faramitati.

Intr-un bol puneti dovlecelul, pe care ii scurgeti bine inainte intre maini. Adaugati morcovul cu ceapa si tonul. Incorporati verdeata si painea. La final adaugati oul faina, parmezanul si amestecati bine compozitia. La final condimentati cu sare si piper.

Tapetati cu hartie de copt o tava, o stropiti cu putin ulei de masline. Luati in mana bucatele din compozitie. Formati bile, apoi le tavaliti bine prin pesmet si le asezati in tava.

Cand le terminati pe toate de format, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Trebuie sa fie usor rumenite. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi!

Sunt foarte bune si reci! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Oua pane