Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Croque Monsieur
Postat de: Oana in SandvisuriAm uns feliile cu unt si le-am asezat in tava, pe hartie de copt, cu partea unsa in jos. Am uns partea de sus cu smantana, am asezat apoi felii de sunca si am presarat cascaval ras. Am uns alte...Citeste continuarea
Budinca cu cartofi si carne afumata
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai curatam cartofii si ii taiem in cubulete mici.Ii punem la fiert cu apa si sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca putin.150 g cascaval il taiem in cubulete si impreuna cu cartofii...Citeste continuarea
Pizzette pe felii de dovlecei
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriDovlecelul se feliaza subtire, pe lung si se asaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se unge cu sos de rosii in care se pune putina sare si piper si oregano uscat. Se asaza deasupra felii de...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella la cuptor, o...
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriCum se prepara Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare. Nu trebuie sa fie fierti...Citeste continuarea
Reteta rapida si gustoasa de pizza...
Postat de: Oana in PizzaIata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de pizza pe felii de paine Am tapetat cu hartie de copt o tava dreptunghiulara in care au incaput 6 felii de paine toast. Am batut bine ouale si...Citeste continuarea
Ulei de masline aromatizat
Postat de: Oana in ConserveAm pus ulei de masline extravirgin in doua sticlute de 200-250 ml, ulei de calitate, luat din Corfu :) Intr-una din sticle am pus frunzele de busuioc si cateii de usturoi zdrobiti putin cu...Citeste continuarea
Pizza cu aluat fraged
Postat de: violeta30 in PizzaAluat: Se pune faina intr-un vas adanc. Se freaca drojdia cu zaharul. Se face o adancitura in faina si se pune sana, sarea, uleiul, apa si drojdia. Se framanta aluatul bine, daca mai cere...Citeste continuarea
Coaste de porc dulci-picante
Postat de: Oana in PorcNu am dat cantitati exacte, fiecare condimenteaza dupa gust. Eu am avut trei bucati de scaricica de porc. Am pus pe ambele parti putin ulei de masline aromatizat cu cimbru , apoi sare, piper,...Citeste continuarea
Pilaf cu morcov
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste...Citeste continuarea
Cum se face ciocolata de casa-...
Postat de: Oana in DulciuriIntr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca si siropul sa se lege putin, adaugam untul taiat cubulete si amestecam usor pana se topeste. Luam craticioara de pe...Citeste continuarea
Varza calita cu inimi de porc
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe spala bine inimile de porc si se taie cuburi mai mari. Se pun la calit in ulei si cand s-au prajit cat de cat se adauga bulionul si o cana de apa. Se lasa sa fiarba bine si se pune apoi varza...Citeste continuarea
Ciocanele cu stafide si sos de...
Postat de: papabundetot in PuiAm pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si curmale
Postat de: papabundetot in PrajituriCurmalele si ciocolata le-am taiat marunt,am pus in robot ouale intregi,am adaugat zaharul si semintele de vanilie si am amestecat pana cand zaharul s-a topit complet.Am adaugat apoi...Citeste continuarea
Salata boeuf- reteta video
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt (cuburi mici) toate legumele si carnea. Gogosarii si castravetii murati i-am pus separat intr-o sita, sa se scurga de zeama in exces. Se amesteca toate intr-un bol mare, se adauga...Citeste continuarea
Sharlotka Suflet de Măr cu lacrimi...
Postat de: klausenburger in Prajituri1. Spală merele şi cu un cuţit şi o lingură scoate miezul şi cotorul din ele, fără a le găuri de tot; stropeşte şi mărul golit de miez, dar şi miezul, după ce ai...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu garnitura de...
Postat de: momo121 in PorcCarnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare...Citeste continuarea
Reteta de familie - mamaliguta cu...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert. Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert. Apoi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carne
Postat de: Dya in CiorbeFasolea, curatata si spalata foarte bine, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, timp de 40-50 de minute. Separat, fierbem carnea de porc taiata in bucatele potrivit de mari. Adunam spuma...Citeste continuarea
Friptura de miel cu garnitura de...
Postat de: Dya in OaieSe curata carnea, se spala bine si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas (multicooker-ul am folosit eu). Se stropeste cu ulei, se aduaga usturoiul feliat si frunzele de busuioc...Citeste continuarea
Pui copt la Multicooker
Postat de: Dya in PuiSe curata si se spala puiul, foarte bine, in apa rece. Se cresteaza pe alocuri, se adauga usturoiul taiat in felii mici si se condimenteaza dupa gust. Asezam puiul in vasul multicooker-ului,...Citeste continuarea
Biscuiti "occhio di bue"
Postat de: Adele in DulciuriIntr-un vas se pune untul si untura rece si se amesteca cu zaharul ,se adauga ouale ,esenta de portocale si treptat faina cu praful de copt.Se framanta aluatul pana untul se topeste bine.Se da la...Citeste continuarea
Sufleu cu cartofi si pulpa de porc
Postat de: ralu_ca in PorcDupa ce curatam cartosii si ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. La fel si carnea de porc o fierbem cu putina sare si piper. Ceapa am curatat-o si am taiat-o in 4,...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Xandrinne in DulciuriReteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata Punem branza intr-un castron, adaugam sarea, zaharul vanilat, praful de copt (scortisoara, coaja rasa de lamaie), maruntim cu...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: Corina33 in DulciuriSe pune faina intr-un bol si se presara peste ea drojdia sfaramata. Laptele il incalzim putin cat sa putem topi in el untul si zaharul, apoi il turnam peste faina impreuna cu oul batut. Se...Citeste continuarea
Chiftea uriasa cu piure de dovleac
Postat de: Valclaudia in PorcDovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute). Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul. Usturoiul se taie feliute si se...Citeste continuarea
Cartofi Byron
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja timp de 20 minute la foc potrivit. Ii taiem in jumatate, scobim miezul cu grija ajutandu-ne de o lingurita, lasam...Citeste continuarea
Salata Chef Smart
Postat de: miha in SalatePreparam sosul vinegreta: Intr-un borcan mic cu capac punem toate ingredientele. Inchidem capacul si agitam bine de tot, pana obtinem un amestec omogen. Salatele se spala, se scurg bine de...Citeste continuarea
Cartofi trasi in teapa
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii ii fierbem in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem feliute. La fiecare feliuta de cartofi punem o feliuta de sunca, una de cascaval, slanina, ardei, salam...Citeste continuarea
Tarta cu sunca si ardei gras
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriCernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem...Citeste continuarea
Tarta cu foietaj, jambon si branza
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete jambonul, tocam ceapa, ardeiul, radem branzeturile. Dezghetam foietajul. Calim ceapa in 2-3 linguri ulei, adaugam ardeiul, lasam sa se imprumute putin aromele, apoi adaugam...Citeste continuarea
Budinca de broccoli
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe spala broccoli si se desface in buchetele care se pun la fiert pe aburi, 10-15 minute iar apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Se unge o tava ceramica cu unt.Se mixeaza...Citeste continuarea
Trigoane cu ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDrojdia o dizolvam in laptele cald. Ouale le mixam impreuna cu zaharul, uleiul si sarea, turnam in castron peste faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie si framantam un aluat care sa fie...Citeste continuarea
Chiftelute in sos dulce-acrisor
Postat de: Adele in PorcPentru inceput se curata si se spala bine ardeii si ceapa,dupa care se toaca .Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa se caleste cateva secunde dupa care se adauga zaharul si otetul dupa...Citeste continuarea
Mic dejun
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriAm separat ouale, albusurile batandu-le spuma cu putina sare. Intr-o tigaie am impartit spuma in doua si deasupra am asezat cate un galbenus. Am introdus la cuptor approx 5 min (pana se face...Citeste continuarea
Friptura marinata in sos picant
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam carnea, o feliem dupa preferinta. Amestecam intr-un bol pasta de tomate cu 50 ml apa rece, rondele de ardei iute, sare si piper dupa gust. Turnam amestecul peste feliile de carne....Citeste continuarea
Sarmalute in dovleac
Postat de: Valclaudia in PorcCeapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele. Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste...Citeste continuarea
Tagliatelle cu bacon afumat
Postat de: mirciss25 in PasteSe pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment...Citeste continuarea
Sandwich cu mozzarella si parmezan
Postat de: mirciss25 in SandvisuriSe taie bagheta longitudinal, si pe o parte se pune parmezanul ras si deasupra mozzarella facuta bucatele, peste mozzarella punem boia si oregano. Punem bagheta intr-o tava cu hartie de copt si o...Citeste continuarea
Tortilla con patatas
Postat de: mirciss25 in Aperitive / GarnituriIn prealabil inchingeti uleiul, intr-o tigaie, la circa 180 grade. Curatati cartofii, dupa care ii taiati in 4 bucati longitudinale, pe care le taiati feiute destul de subtiri. Dupa ce ati...Citeste continuarea
Briose cu masline si sunca
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSunca, ardeiul si maslinele le taiem marunt. Intr-un castron punem faina, praful de copt, smantana, sarea, laptele si le amestecam cu o lingura. Incorporam si maslinele, ardeiul si sunca taiata....Citeste continuarea
Spaghete cu pleurotus si branzeturi
Postat de: Valclaudia in SpaghetePunem spaghetele la fiert in apa clocotita cu sare,le fierbem 5 minute,apoi le scurgem de apa. Ceapa si ardeiul se curata, se taie bucati. Se pun la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei....Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul 1: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, apoi galbenusurile cate unul si se mixeaza incet. Faina se...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu prosciuto
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei. Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute. Morcovul se taie rondele, se adauga...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de portocala
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: Separam 3 oua. Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte, apoi 5 linguri de faina si o lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un...Citeste continuarea
Merluciu pe pat de sare
Postat de: Valclaudia in PesteSpalam pestele, il uscam cu servetele absorbante. Punem sarea grunjoasa intr-o forma termorezistenta, presaram dupa gust ierburi de Provence, asezam bucatile de peste, presaram piper macinat....Citeste continuarea
Dovleac copt
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam dovleacul, il curatam de coaja si il taiem felii dupa preferinta. Trecem fiecare felie de dovleac prin zahar tos, asezam apoi feliile in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor...Citeste continuarea
Desert prajitura Dobos un deliciu...
Postat de: timea in PrajituriCum se prepara Desert prajitura Dobos un deliciu pe gustul tuturor Foi : Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile...Citeste continuarea
Budinca de paste si bezea
Postat de: ralu_ca in PrajituriAm pus laptele la fiert cu scortisoara si 3 linguri da zahar. Cand laptele fierbe turnam pastele si le lasam la foc potrivit sa fiarba, approx 15 min ( amestecam din cand in cand ). Apoi oprim...Citeste continuarea
Pulpa de porc la tava si orez salbatic
Postat de: papabundetot in PorcAm marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de cactus
Postat de: papabundetot in TorturiBlatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru...Citeste continuarea