Prajitura cu mere si bezea

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 3611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt+pentru uns forma
  • 100 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 4 galbenusuri
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
  • albusurile+200 gr zahar +1 lingura zeama de lamaie pentru bezea
  • 5 mere+2 linguri zahar+scortisoara+unt cat o nuca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul ,apoi adaugam pe rand galbenusurile si iaurtul amestecat cu bicarbonatul .Adaugam faina cate purin ,pana obtinem un aluat nelipicios ,bun de intins.
Ungem o forma cu unt ,apoi intindem aluatul si il dam la cuptor  pentru 15 minute .
Intre timp spalam merele ,le curatam si le radem pe razatoarea mare .Calim merele amestecate cu zaharul  ,scortisoara  si untul pana scade zeama .
Scoatem blatul si intindem deasupra merele ,apoi mai lasam la cuptor 15 minute .
Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si zeama de lamaie .Batem pana zaharul se topeste si albusurile au consistenta unei creme tari.Intindem bezeaua deasupra si lasam la cuptor la foc mic inca 10 minute ,pana bezeaua incepe sa se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]