Prajitura cu mere si bezea

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 3635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt+pentru uns forma
  • 100 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 4 galbenusuri
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
  • albusurile+200 gr zahar +1 lingura zeama de lamaie pentru bezea
  • 5 mere+2 linguri zahar+scortisoara+unt cat o nuca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul ,apoi adaugam pe rand galbenusurile si iaurtul amestecat cu bicarbonatul .Adaugam faina cate purin ,pana obtinem un aluat nelipicios ,bun de intins.
Ungem o forma cu unt ,apoi intindem aluatul si il dam la cuptor  pentru 15 minute .
Intre timp spalam merele ,le curatam si le radem pe razatoarea mare .Calim merele amestecate cu zaharul  ,scortisoara  si untul pana scade zeama .
Scoatem blatul si intindem deasupra merele ,apoi mai lasam la cuptor 15 minute .
Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si zeama de lamaie .Batem pana zaharul se topeste si albusurile au consistenta unei creme tari.Intindem bezeaua deasupra si lasam la cuptor la foc mic inca 10 minute ,pana bezeaua incepe sa se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]