Harcha sunt niste painici din gris foarte populare in Maroc si Algeria, se servesc cu unt sau miere alaturi de un ceai de menta :)
Intr-un bol se amesteca grisul fin,praful de copt,sarea si zaharul.
Se topeste untul si se adauga in gris iar cu varfurile degetelor se amesteca pana devine nisipos.
Se adauga laptele sau apa si se amesteca din nou cu degetele.
Se lasa la odihnit 30 min.
Se pune o cratita la incins la foc mic(fara unsoare) si pe planul de lucru se pudreaza cu gris mare si se intinde coca cu un rulou sau cu mainile.
Cu ajutorul unui inel de 10 cm diametru se formeaza mici galete(rondele) care se pudreaza cu gris si se coc in cratita incinsa pe ambele parti pana se rumenesc putin.
Cum am spus mai sus se servesc unse cu unt sau miere alaturi de un ceai dar nu strica si langa un lapte bun si cald sau o cafea.
Pofta buna!