Feriti linia, bomboane ingrasatoare :))
1. Macinam separat alunele si biscuitii in robot si le punem intr-un castron.
2. Adaugam Nutella, praful de sare, untul topit si lichiorul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.
3. Luam cate o lingura din compozitie si formam cu ajutorul mainilor sfere potrivite ca marime, introducand in centru o aluna. Le asezam pe un gratar, topim ciocolata la Bain-Marie si o picuram deasupra bomboanelor. Sa aveti grija sa puneti dedesubt o hartie de copt, sa aibe unde sa se curga surplusul de ciocolata . In mod normal, trebuia sa le scufund in ciocolata, insa mi s-a parut ca este prea putina, asa ca am preferat aceasta metoda. In al doilea rand, ciocolata trebuia sa fie mai fluida, sa se prelinga pe bombonica, dar n-am mai avut rabdare sa le bibilesc. Le lasam la rece pana ce s-a intarit bine glazura, apoi, putem orna cu ciocolata alba. Eu am preferat un model spiralat.
4. In sezonul rece se pot pastra la temperatura camerei, insa vara, recomand sa le pastrati in frigider.
1
in cazul in care pasta rezultata ramane faramicioasa si nu se leaga bine, mai puteti adauga putin unt topit sau ciocolata topita la Bain Marie.