Cozonac cu fructe confiate

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 5062 vizualizari

 

Imi place foarte mult cozonacul cu aluat oparit deoarece ramane la fel de proaspat mai multe zile.Puteti umple cozonacul cu ce doriti ,inclusiv albusurile batute spuma cu zahar ,cacao ,nuca macinata , mac sau orice atceva doriti ,dupa preferinta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 50 gr drojdie
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • o lingura coaja de portocala si amaie
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
  • 300 gr fructe confiate tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe confiate:

Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider .Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Oparim laptele .Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte ,amestecand continuu ,sa nu se faca cocoloase.Amestecam pana obtinem consistenta unei paste .Lasam sa fie doar calduta ,apoi adaugam o lingurita zahar si drojdia .Omogenizam si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Galbenusurile le frecam mai intai cu sarea ,apoi adaugam zaharul ,coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat si la sfarsit jumatate din pachetul de unt topit ,dar la temperatura camerei ,nicidecum fierbinte.
Restul de faina o cernem intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc in care punem drojdia crescuta ,galbenusurile ,restul de lapte caldut .Framantam pana aluatul se desprinde usor de pe peretii vasului. Din acest moment vom framanta aluatul de de jos in sus ,turnand si restul de unt topit ,caldut pana in momentul cand este incorporat tot untul .Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.Impartim aluatul in acest moment in 2 partie gale ,pe care le intindem ,pe rand ,cu sucitorul pe o planseta unsa cu ulei.Presaram fructele confiate ,rulam ,apoi punem ruloul in tava unsa cu unt.

Lasam sa creasca din nou ,apoi ungem cu galbenusul batut cu lapte si dam tavile la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.Cand sunt gata ,ii scoatem si ii acoperim cu un prosop curat pana se racesc ,apoi ii putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.11.2014, 23:33

Bya Ralu 1

25.11.2014, 00:05

bun

babi5 1

26.11.2014, 16:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stollen