Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor care isi merita renumele.
Daca vrei sa obtii acel gust original trebuie sa respecti pasii simplii de preparare si ingredientele .Eu am avut o delicioasa carne de porc Mangalita crescut de un fermier dintr-un sat apropiat , bineinteles ungur. Cartofii tot de la el achizitionati. Ceapa si usturoiul primite de la o bunicuta unguroaica .Chiar si paprika este din sursa ungureasca. Atunci de ce nu as putea sa prepar un gulas unguresc ? :)))
Daca vrei sa prepari acest Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne porc, cartofi, ceapa rosie, morcovi, pasta rosii, chimen, dafin, boia.
Iata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor
Legumele se curata si se spala.
Carnea se spala si se portioneaza.
Puneti la calit in ulei carnea. Cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea, puneti ceapa, usturoiul tocate, marunt. Adaugati si morcovii, ardeiul+ telina taiate cubulete .
Amestecati, sarati si puneti: pasta de rosii, chimenul, pasta de ardei iuti, paprika si mirodeniile.
Adaugati 2 l apa, foile de dafin si lasati la fiert 30-40 minute pana carnea este aproape fiarta .
Puneti cartofii taiati cuburi mari. Mie imi place sa-i fierb pana aproape se sfarma si formeaza un sos consistent.
Piparati gulasul si-l serviti cu multa verdeata si muraturile preferate.
Poate iti va placea si reteta de Gulas vienez servit cu Varza rosie in otet sau Gulas de vitel.