Placinte din aluat dospit cu branza

de simona72 in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 8161 vizualizari

 

A venit momentul sa incerc si aluatul dospit cu branza al lui Gaby. Ea a facut cornuri cu umplutura de gem...eu am ales varianta sarata si le-am umplut cu branza in amestec cu crema gulas din comert. Sunt grozave!! Multumesc Gabyta cea modesta!!:)))

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri smantana grasa
  • 200 gr branza dulce(eu am facut-o in casa)
  • 700 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata(eu am folosit in amestec branza telemea cu branza framantata)
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri crema gulas la tub din comert
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte din aluat dospit cu branza:

Asa cum v-am obisnuit, aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa creasca 30 minute la loc caldut.

Pentru umplutura: am amestecat branzeturile cu galbenusurile si crema gulas.

Am rasturnat aluatul crescut pe masa de lucru, l-am impartit in sferturi, am luat fiecare bucata in parte, am intins-o cu sucitorul pe o planseta de silicon putin infainata. Cu forma medie de ravioli am decupat cercuri, am pus fiecare bucata de aluat decupata in forma, am adaugat cate o lingura de umplutura, am strans forma pana marginile sau lipit. Am pus placintele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat pe deasupra putin susan. Le-am lasat sa mai creasca inca 10 minute si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte din aluat dospit cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

anca_rm 1

25.11.2014, 08:32

kukibella 1

25.11.2014, 11:27

mihaelar63 1

25.11.2014, 14:20

Vai ce dor mi este de asa ceva !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby