Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Briose cu mac si capsuni
Postat de: katty in PrajituriIntr-un castron punem crema de branza, zaharul, ouale, sarea, untul topit, laptele si 30 gr mac. Mixam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si le punem peste compozitia mixata....Citeste continuarea
Chifle cu capsuni
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute ....Citeste continuarea
Tocanita de naut cu carne de porc
Postat de: katty in PorcSpalam carnea , o tamponam bine cu servete absorbante , apoi o taiem cubulete mai mari . Punem carnea la prajit in uleiul incins , amestecand in ea ocazional . Intre timp curatam ceapa si o...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu verdeturi
Postat de: katty in PorcTocam mararul , patrunjelul si usturoiul fin si le amestecam cu sare , piper , mustar si ou .Omogenizam bine compozitia . Spalam muschiuletul , il curatam bine de piei , il...Citeste continuarea
Briose cu cirese si ciocolata
Postat de: katty in PrajituriFrecam spuma untul cu zaharul . Adaugam iaurtul , esenta de cafea si ouale . Omogenizam compozitia . Amestecam faina cu praful de copt . Adaugam faina peste compozitia cu oua si amestecam...Citeste continuarea
Tocanita cu macrou
Postat de: katty in PesteCuratam bine pestele , ii scoatem intestinele si ii taiem capul si coada . Il spalam bine si il taiem in 4-5 bucati . Il lasam la scurs.Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins ....Citeste continuarea
Orez cu lapte de cocos si fructe...
Postat de: katty in DulciuriAlegem orezul si il spalam bine in apa rece . Punem apa cu sarea si batonul de vanilie la fiert . Cand apa clocoteste punem orezul scurs de apa . Amestecam ocazional pana apa a scazut...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu porumb
Postat de: katty in SupeCuratam si spalam bine cartofii si ceapa . Tocam ceapa fin , iar cartofii ii taiem cubulete .Scurgem conserva de porumb . Punem ceapa la calit in uleiul incins .Cand ceapa a devenit...Citeste continuarea
Strudel cu ciocolata cu menta si...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriFaina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald, un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu vin la cuptor
Postat de: claudiaO in PuiLuam pulpele si le curatam de eventualele pene si pielite. Stropim cu putin ulei tava, apoi ungem pulpele si le asezam in tava; presaram sare si mirodenii pe toate partile, adaugam vinul si...Citeste continuarea
Cornuri cu budinca de lamaie si...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDrojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi...Citeste continuarea
Prajitura in dungi
Postat de: Lia1 in Prajituri1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele. 2. Toate cele 3 blaturi se...Citeste continuarea
Sarmale ardelenesti
Postat de: blueapril in PorcVarza acra se desface si se pune intr-un lighenas cu apa calda sa se desareze putin. Ceapa se curata si se taie mai marisor, daca ati optat pt ardei gras se taie si acesta cubulete. Uleiul se...Citeste continuarea
Spirala cu mere,insiropata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoile de placinta le lasam la dezghetat. Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit. Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe...Citeste continuarea
Ciorba cu carne tocata
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeIntr-o oala punem putin ulei si carnea tocata impreuna cu ceapa taiata cubulete. Le lasam sa se caleasca putin si adaugam legumele taiate. Punem apa cat sa ramana loc liber de 2 degete in oala si...Citeste continuarea
Mancare de praz cu masline si carne...
Postat de: Oana in CurcanSe pune uleiul intr-o cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga carnea de curcan taiata cuburi si se lasa putin sa se schimbe culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Se...Citeste continuarea
Cozonac "bulgarasi cu surprize" -...
Postat de: Irinukaaa in DulciuriIncalzim putin lapte si il adaugam peste drojdie, pregatind astfel maiaua. Se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut. Restul de lapte il punem si pe el pe foc incalzindu-l, fara a-l...Citeste continuarea
Cornuri cu unt si aroma de vanilie
Postat de: merisor67 in PrajituriIn primul rand aducem toate ingredientele la temperature camerei. Punem laptele la incalzit. Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte....Citeste continuarea
Tort cu caramel sarat si ciocolata
Postat de: rhapsody in TorturiNota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3....Citeste continuarea
Caramel sarat
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic. 2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua...Citeste continuarea
Pizza Diavola
Postat de: pity19 in PizzaFramantam aluatul , acoperim cu un prosop si dam la loc cald cca 30 de minute ; Rupem o bucata de aluat si intindem ; Ungem cu ketchup picant blatul ; Asezam pe blat , salam , carnat ,...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: pity19 in PizzaAmestecam faina, drojdia, apa calda, zaharul, sarea, uleiul si framantam un aluat nelipicios, acoperim cu un prosop si dam la loc cald 30 de minute, pana se dubleaza volumul Rupem o bucata din...Citeste continuarea
Saleuri cu branza si chimen
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj il dezghetam in frigider - il punem de seara, iar dimineata e numai bun de lucrat cu el. Despachetam aluatul si il taiem in fasii lungi de cca 15 cm si late cam de 1 cm....Citeste continuarea
Briose cu visine si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit. Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriOrezul il punem la fiert in apa cu putina sare,cand a fiert il lasam la scurs.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat,orezul si 2 lg. de...Citeste continuarea
Briose cu orez,pateu si branza
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriOrezul il fierbem in apa cu sare,il lasam la scurs,adaugam sare,piper dupa gust,ouale,pateul si branza rasa,le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si da-m la cuptor in forme de briose 10...Citeste continuarea
Cornulete cu plimez
Postat de: margo in PrajituriSe amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei...Citeste continuarea
Baigli cu varză călită
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriMaricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi,...Citeste continuarea
Negresă cu dulceață de piersici...
Postat de: panacris in DulciuriSe separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul...Citeste continuarea
Dovleac copt
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriDovlecii,se spala,bine,se imparte fiecare dovleac in patru,si li se scot semintele cu o lingura. Pregatim o tava,punem dovleacul,si presaram daca este nevoie niste zahar peste el. Bagam tava,la...Citeste continuarea
Budinca de paste cu carne si ciuperci
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA. Intre timp preparam...Citeste continuarea
Piept de curcan la grill
Postat de: Irina in CurcanAm taiat o bucata de hartie pentru copt, pe care am pus cateva crengute de cimbru, sare si boabe de piper. Eu am folosit piper rosu. Deasupra am asezat medalioanele de curcan, crestate din loc...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce
Postat de: andaoana in DulciuriLasam foile de placinta la decongelat . Branza de vaci o amestecam cu smantana, zaharul si scortisoara. Daca va place puteti adauga in ea stafide si putina esenta de rom . Ungem o tava...Citeste continuarea
Pui cu orez cabidela
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneIn primul rand trebuie sa preparati sangele; cand se colecteaza de la gaina sacrificata se pune imediat otetul, pentru a nu se coagula si il pastrati in frigider pana la prepararea mancarii....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare- reteta video
Postat de: Oana in CiorbeSe pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...Citeste continuarea
Betivul Izodor
Postat de: andaoana in DulciuriUmplutura Nucile macinate le amestecam cu zaharul,romul si cu apa , amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara . Lasam sa traga nuca toate lichidele . Blat Untul la...Citeste continuarea
Chifle umplute cu ciuperci
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriChiflele se scobesc si li se taie un capac.Miezul il faramitam si il dam deoparte. Ciupercile le taiem rondele; ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu margarina. Cand se inmoaie adaugam...Citeste continuarea
Muffin cu ciuperci si prosciutto
Postat de: yoli86 in Aperitive / GarnituriPunem intr-un vas 4 oua,zbatele impreuna cu laptele si uleiul de floarea soarelui,adaugati si patrunjelul bine maruntit. Intr-un vas mai mare amestecam faina cu praful de copt si adaugam...Citeste continuarea
Tort de banane
Postat de: deea2686 in DulciuriCrema: Laptele,frisca,esenta vanilie,zaharul(60 de grame) le amesteci si le fierbi.Cind fierb usor presari amidonul pe deasupra amestecind bine (nu pe foc) apoi lasi la racit.Cind e caldut...Citeste continuarea
Tort cu crema de nuci si rom
Postat de: claudiaO in TorturiMai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu branza dulce
Postat de: momo121 in DulciuriDrojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute. Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in...Citeste continuarea
Focaccia de casa italiana
Postat de: margo in PiineSe amesteca faina,drojdia,zaharul sarea si 500ml apa.Se amesteca usor pana se leaga aluatul.Daca mai e nevoie,se mai adauga restul de apa. Se framanta in...Citeste continuarea
Delicioasa
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si adaugam si nuca de cocos. Ungem o tava cu unt si o tapetam...Citeste continuarea
Tarta rustica cu mere
Postat de: mitinita in PrajituriPregatim aluatul Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac
Postat de: mitinita in PrajituriIncalzim cuptorul. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Somon cu plante aromate
Postat de: Bunica in SomonDin plante,sare ,piper, zeama de la lamaie si ulei am facut o marinata. Am uns pestele cu aceasta marinata si l-am lasat intr-un castron circa 2 ore. L-am scos si l-am preparat in tigaia...Citeste continuarea
Focaccia cu seminte,branzeturi si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDrojdia se pune intr-un vas,se adauga sarea si zaharul, se amesteca pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si de floarea soarelui,galbenusul, 50 gr. branza...Citeste continuarea
Amestec de plante
Postat de: Bunica in ConservePlantele uscate se curata frunzele de pe crengute. Se amesteca intr-un vas,apoi se maruntesc prin frecare intre palme. Se pun intr-un borcan ,se inchid ermetic si se pastreaza in...Citeste continuarea
Briose de post cu bobite de rodie
Postat de: Valclaudia in PrajituriPunem intr-un bol o jumatate cana de ulei si doua cani cu apa la temperatura camerei. Intr-o cana stingem bicarbonatul si praful de copt in 2 lingurite otet de mere,punem un praf de...Citeste continuarea