Chec

de shmekheru in Prajituri, 28 Noi 2014 | 4233 vizualizari

 

M-am gandit sa pun o reteta usoara pentru serile cand aveti chef de ceva dulce si usor de preparat. Eu am facut o portie si jumatate, mi-au iesit 2 checuri insa unul l-am facut maro complet (am pus cacao in compozitie).

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 grame zahar (1 ceasca)
  • 120 gr faina (1 ceasca)
  • 3 linguri ulei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma (cu telul sau mixerul), se adauga zaharul ploaie, dupa care se adauga pe rand cate un galbenus si sare dupa gust. In continuare vom folosi o lingura sau spatula de lemn si vom adauga faina ploaie, apoi uleiul. Se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Se baga la cuptorul incins si se lasa aproximativ 40 minute.

TIPS-URI

1

inainte de a pune compozitia in tava se poate lua niste compozitie intr-un bol (5-6 linguri) peste care se va adauga putina cacao si se amesteca pana se omogenizeaza, obtinandu-se o compozitie mai inchisa la culoare (spre maro). Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava peste compozitia originala si se va amesteca usor cu coada unei linguri sau cu lingura, facandu-se diverse forme.

2

nu amestecati prea mult sa nu se omogenizeze cele doua compozitii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao