Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura si decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si pudra de cacao pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala.
Renuntam la mixer si incorporam in crema de galbenusuri spuma de albusuri si faina proaspat cernuta.
Pentru aceasta operatie ne ajutam de o lingura de lemn.
Ungem tava cuptorului adanca cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam amestecul in tava si coacem blatul folosind functia de coacere cu ventilatie pana trece testul scobitorii (cca 35-40 minute).
Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.
Preparam siropul la foc mic astfel: dizolvam zaharul in apa, adaugam esenta de rom si lasam sa fiarba siropul cca 10 minute.
Lasam la racit, apoi il turnam in tava peste blatul copt.
Crema o preparam dupa cum urmeaza: trecem cerealele Fitness prin robot, turnam laptele peste ele si le lasam la hidratat.
Topim 100 gr. ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic impreuna cu 5-6 linguri lapte. Lasam ciocolata sa se raceasca, apoi o mixam impreuna cu frisca lichida, esenta de rom si cerealele hidratate in lapte pana obtinem o crema consistenta.
Intindem crema cu grija pe intreaga suprafata a prajiturii,portionam apoi prajitura dupa preferinta, asezam fiecare portie de prajitura individual pe cate o hartiuta de briosa. Punem toate portiile obtinute pe o tava intinsa.
Topim alte 100 gr. ciocolata amaruie in 5-6 linguri lapte. Lasam la racorit si decoram apoi dupa inspiratie prajiturelele cu glazura si bombonele de ciocolata.
Pofta buna!