Am venit cu o noua reteta numai buna pentru servit la micul dejun.
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 24 cm) cu unt si tapetam fundul tavii cu 1 lingura de gris si un plic de zahar vanilat.
Asezam apoi bucatile de ananas scurse de suc (le lasam cateva minute intr-o sita) si presaram peste ananas inca un plic de zahar vanilat.
Intr-un bol mixam ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul.
Adaugam untul topit apoi treptat grisul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
La final incorporam afinele.
Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin, rasturnam prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra.
1
Afinele nu sunt obligatorii dar categoric dau o culoare speciala acestui preparat