Tortul ingerilor

de anca_rm in Torturi, 28 Noi 2014 | 7847 vizualizari

 

Acum doua saptamani a fost ziua mamei mele si cum ii plac prajiturile cu mai putina crema si cat mai pufoase am zis sa incerc aceasta reteta . Reteta am vazut-o pe TvPaprika la o emisiune cu o doamna tare draguta , dar pe care habar nu am cum o cheama .
Oricum a iesit o bunatate de tort pe care l-am aranjat cum m-am priceput eu :d.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • extract de vanilie
  • cateva picaturi zeama lamaie
  • Pt crema :
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pt ornat:
  • cirese confiate
  • fulgi de migdale
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul ingerilor:

Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .

Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.

Lasam la racit .

Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi) , batem si frisca si le amestecam .

Ungem bine blatul cu crema de mascarpone si ornam .

 

Lasam la rece pana la momentul servirii . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul ingerilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure