Acum doua saptamani a fost ziua mamei mele si cum ii plac prajiturile cu mai putina crema si cat mai pufoase am zis sa incerc aceasta reteta . Reteta am vazut-o pe TvPaprika la o emisiune cu o doamna tare draguta , dar pe care habar nu am cum o cheama .
Oricum a iesit o bunatate de tort pe care l-am aranjat cum m-am priceput eu :d.
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .
Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.
Lasam la racit .
Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi) , batem si frisca si le amestecam .
Ungem bine blatul cu crema de mascarpone si ornam .
Lasam la rece pana la momentul servirii .