Tortul ingerilor

de anca_rm in Torturi, 28 Noi 2014 | 8023 vizualizari

 

Acum doua saptamani a fost ziua mamei mele si cum ii plac prajiturile cu mai putina crema si cat mai pufoase am zis sa incerc aceasta reteta . Reteta am vazut-o pe TvPaprika la o emisiune cu o doamna tare draguta , dar pe care habar nu am cum o cheama .
Oricum a iesit o bunatate de tort pe care l-am aranjat cum m-am priceput eu :d.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • extract de vanilie
  • cateva picaturi zeama lamaie
  • Pt crema :
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pt ornat:
  • cirese confiate
  • fulgi de migdale
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul ingerilor:

Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .

Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.

Lasam la racit .

Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi) , batem si frisca si le amestecam .

Ungem bine blatul cu crema de mascarpone si ornam .

 

Lasam la rece pana la momentul servirii . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul ingerilor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza