Tavalita de post

de Valclaudia in Prajituri, 26 Noi 2014 | 15350 vizualizari

 

un desert delicios pentru perioada postului....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr. zahar
  • 200 ml apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • un praf de turmeric
  • un praf de ghimbir pudra
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 100 gr. stafide
  • Glazura:
  • 1 pachet margarina
  • 300 ml apa
  • 300 gr. zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Decor:
  • 150 gr. nuca de cocos
  • 100 gr.nuca macinata
  • 30 gr. ornamente din zahar colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita de post:

Punem stafidele la hidratat in esenta de rom.

Punem intr-un bol apa minerala cu uleiul, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste zaharul.

Adaugam praful de copt,stafidele,faina proaspat cernuta.Mixam pana obtinem un amestec omogen, adaugam apoi pudra de ghimbir si turmeric.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina.

Turnam amestecul in tava, nivelam, apoi dam tava la cuptor (cca 40 minute) pana trece blatul testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor, lasam la racit complet (eventual peste noapte), apoi portionam blatul dupa preferinta.

Glazura o preparam astfel: Punem apa la foc mic intr-o cratita impreuna cu zaharul si esenta de rom.

Adaugam margarina, apoi pudra de cacao. Lasam sa fiarba cca 15 minute la foc mic.

Dam cratita deoparte de pe foc, impungem rand pe rand cate o portie de prajitura cu furculita, apoi o trecem prin glazura iar la final tavalim prajitura prin nuca de cocos cu ornamente colorate. Mie nu mi-a ajuns cocosul, asa ca am decorat o parte din prajitura si cu nuca macinata.

Lasam bucatile glazurate si decorate sa se raceasca complet,apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie