Ma gandeam sa gatesc ceva traditional, servit intr-o maniera de sarbatoare. Si asa a iesit...
Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;
Ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;
Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);
Se lasa la fiert cca. 1 ora;
Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se calesc in putin ulei;
Se adauga ciolanul fiert si dezosat;
Se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de minute la fiert pentru a se combina gusturile;
Se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.
O servesti in painici . Eu am cumparat painici cu seminte( preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole . Servesti cu ceapa rosie/ ardei iute/ smantana ,dupa cum iti place.
Pofta buna!
1
supa
2
ciorba
3
legume