Pita, paine libaneza

de Ligia Bxl in Piine, 27 Noi 2014 | 11687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 lingura rasa sare
  • 1 lingura zahar
  • 28 gr drojdie uscata
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • cca 150 ml apa calduta
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita, paine libaneza:

Intr-un bol se amesteca faina,sarea,zaharul si drojdia uscata.

Apa se amesteca cu uleiul de masline care se toarna peste ingredientele uscate.

Se framanta cu mainile pana devine o compozitie legata presarand din cand in cand pe planul de lucru cate putina faina.

Se unge vasul in care a fost framantata coca cu putin ulei de masline si mainile si se aseaza compozitia ptr crestere cca 30 min,acoperit cu un prosop curat.

Dupa crestere se iau bule la marimea dorita si se intind pe planul de lucru pudrat cu faina se presara susan si se mai trece cu ruloul peste susan ptr a se imprima in compozitie.

Se pun intr-o tava la copt in cuptorul incins la 180° c cca 5-6 min.Ele se vor umfla si in interior trebuie sa fie goale.

Se pot manca goale sau umplute cu carne pregatita sau salate la alegere.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita, paine libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat de pizza