Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Vitel cu trio de ardei
Postat de: mihaelar63 in VitaCeapa se curata , se spala si se marunteste . Caliti usor ceapa in untura. Adugati carnea spalata si taiata bucati potrivite [ cat o imbucatura ]. Curatati , spalati si taiati ardeii ....Citeste continuarea
Corabioare
Postat de: adellyna in DulciuriMacinam nuca Taiem untul, il punem intr-un bol si asteptam pana este suficient de moale sa turnam faina si nuca Amestecam pana devine o coca ferma si nu se lipeste de mana Se formeaza un...Citeste continuarea
Mancare de spanac
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeSpanacul spalat si ales se pune la fiert in apa cu sare si il lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il strecuram. Tocam ceapa,leurda,usturoiul il pisam si le calim in putin ulei.Adaugam...Citeste continuarea
Fursecuri din faina de migdale
Postat de: Maria24 in DulciuriSe amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele lichide. Se amesteca bine. Se pun gramajoare cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt (eu le-am format in mana, dar e cam lipicoasa...Citeste continuarea
Tocanita de Porc cu Bere si Legume...
Postat de: Ina75 in PorcTaiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele. Pregatim aragazul si...Citeste continuarea
Tort Diplomat cu fructe
Postat de: antici_gabytza in TorturiBlat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 min pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Amestecam faina,...Citeste continuarea
Pomana porcului
Postat de: claudiaO in PorcMai intai am spalat si apoi am taiat carnea bucati potrivite si le-am pus in cratita la prajit;inainte am incins putin uleiul.Am presarat sare si am adaugat cam o cesuta de apa ca sa se...Citeste continuarea
Chiftele din piept de pui
Postat de: Larisel in PuiLegumele se curata si se dau pe razatoarea mica, patrunjelul il tocam marunt. Punem peste carne legumele, ouale si condimentele. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, verificam gustul si...Citeste continuarea
Donuts
Postat de: Adele in DulciuriAluat: Se pune drojdia cu apa calda intr-un vas,se amesteca cu un tel dupa care se adauga laptele cald,untul topit,oale unul cate unul ,esenta si zaharul se amesteca pana se incorporeaza totul...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Larisel in Mancaruri de postDaca nu aveti fasolea fiarta, o pregatim de cu seara, lasand-o in apa la inmuiat pana a doua zi. Punem fasolea la fiert, iar dupa 10-15 minute de fiert schimbam apa, repertam aceasta procedura...Citeste continuarea
Orez cu piept de pui si ciuperci
Postat de: reisnaor_2006 in PuiOrezul (pungutele) il punem la fiert 12 minute in apa cu sare. Separat taiem pieptul de pui, ceapa si ardeiul fidelute si le calim in putin ulei. Adaugam si ciupercile, 2 cani de apa si lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu praz si carnati...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor . Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la...Citeste continuarea
Salsa de rosii a la Gino
Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebriRosiile se spala se taie felii , . Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc verde ,spalate . Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si...Citeste continuarea
Pui Kiev
Postat de: diaconta in PuiUntul l-am amestecat cu condimentele si mararul verde tocat,l-am pus într-o folie alimentara,l-am facut rulou si l-am lasat la frigider sa se întareasca. In fiecare bucata de piept...Citeste continuarea
Cupcakes cu vişine şi ciocolată
Postat de: diaconta in PrajituriFaina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând...Citeste continuarea
Pâinici/chifle cu brânză dulce
Postat de: diaconta in DulciuriAluatul se pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal ar fi,peste noapte). Faina am amestecat-o cu zaharul si sarea. Am facut o gropiţa în...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone şi fructul...
Postat de: diaconta in TorturiPentru blat am separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua. Am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si am adaugat treptat laptele pentru a ajuta zaharul sa se dizolve. Am pus apoi mierea...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca
Postat de: adellyna in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri Galbenusurile de freaca cu zaharul si uleiul, adaugam laptele, zeama de lamaie, faina in care am pus praful de copt si albusurile spuma Intr-o tava...Citeste continuarea
Pâine ciabatta
Postat de: diaconta in PiineAm cernut faina,apoi am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia uscata. Am pus apoi uleiul de masline si apa calduta si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care s-a...Citeste continuarea
Mancare de fasole
Postat de: adellyna in Mancaruri de postTocam ceapa, usturoiul si ardeiul cubulete mici Intr-o oala punem totul si lasam la foc mic cu capac timp de 20 de minute Citeste continuarea
Baghetă franţuzească cu seminţe
Postat de: diaconta in PiineNu este o reteta complicata doar trebuie respectati câţiva pasi obligatorii. Am amestecat ingredientele uscate(faina,drojdie,seminte si sare) apoi am adaugat apa calduta si am...Citeste continuarea
Paine cu cartofi si ceapa
Postat de: Ela68 in Piine1. Se fierb cartofii in coaja. Se lasa la racit, se decojesc si se zdrobesc cu aparatul. 2. Intr-un castron se pune faina cernuta ( am avut faina de la tara, de la moara din sat...Citeste continuarea
RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO
Postat de: bucatarie_marocana in Vitaetapa1 -prajim vinetele in uleiul incins(mai adaugam ulei daca e nevoie) -scoatem vinetele pe un servetel de hartie -continuam pana cand terminam toata cantitatea de vinete...Citeste continuarea
Cornulele cu magiun
Postat de: adellyna in DulciuriDizolvam drojdia in laptele caldut Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, mierea si laptele Intr-un bol punem faina si turman compozitia de mai sus...Citeste continuarea
Ficat de pui cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in FicatCeapa se taie rondele la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga ciuperciile curatate si taiate cuburi,ardeiul gras cuburi,se pune lapte cat sa acopere,se pun si...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: adellyna in Mancaruri cu carneTocam mararul, patrunjelul, ceapa si usturoiul Hidratam painea si o scurgem Intr-un bol amestecam carnea cu restul ingredientelor Cu mainile ude formam chiftelute mici pe care le...Citeste continuarea
Amandina
Postat de: adellyna in DulciuriBlat Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, apoi adaugam 10g cacao, apa si faina (in care am pus praful de copt). Peste...Citeste continuarea
Paine de casa aromata
Postat de: Valclaudia in PiineAmestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine drojdia lichida. Adaugam apa calduta,semintele de susan, verdeata uscata si faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere
Postat de: adellyna in PrajituriDam prin razatoare merele, adaugam zaharul si scortisoara Blat Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana devine un aluat ferm Impartim aluatul in doua Taiem...Citeste continuarea
Orez cu midii si praz
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se taie marunt iar prazul il taiem rondele,le punem la calit in ulei de masline. Se adauga orezul clatit in apa rece si scurs,se pune vinul alb si midiile congelate(midiile ar trebuie sa...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu carnati...
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneSpalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana se...Citeste continuarea
Saratele ca la mama acasa
Postat de: angelika in PrajituriPentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care...Citeste continuarea
Bors de pasare
Postat de: momo121 in Supe/CiorbeIn primul rand, puiul il curatam si il desfacem pe bucati, il spalam cu apa rece si il punem la fiert intr-o oala. Cand fierbe luam spuma care se formeaza deasupra si peste adaugam legumele (fara...Citeste continuarea
Gem de macese
Postat de: Oana in DulciuriSe spala bine de tot macesele in apa rece, in mai multe ape si se lasa apoi sa stea 15 minute in apa rece. Se taie apoi coditele si capatul negru, cel mai usor este cu o foarfeca. Se pun macesele...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie punem uleiul la incins, peste punem ceapa curatata si taiata marunt, dupa un minut-doua cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile spalate, curate si taiate felii. Dupa un sfert de...Citeste continuarea
Mincare de cartofi cu carne de porc
Postat de: babi5 in PorcCartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt
Postat de: Lia1 in PrajituriUntul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana se topeste. Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja+zeama de lamaie. Adaugi...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carnePulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda...Citeste continuarea
In cautarea amandinei perfecte -...
Postat de: gaby_d in DulciuriCaramelizeaza 6 linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului. Stinge cu apa rece, da focul la mic si lasa pana se dilueaza caramelul in apa.Lasa la racit. Separa...Citeste continuarea
Budinca de cornuri
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriTaiem cornurile in felii potrivite pe care le stropim cu lapte,separat taiem feliute sunca,cascavalul si rosile.Batem cu sare si piper ouale,amestecam toate ingredientele la un loc impreuna cu...Citeste continuarea
Pui shanghai in crusta de chips
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe spala carnea de pui si se taie fasii. Se sareaza dupa preferinta, se adauga piper sau condimente. Se bat ouale, se adauga sare, faina, cat sa se formeze un aluat ca de clatite. Se maruntesc...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata amaruie si aroma...
Postat de: Adele in TorturiBlat: Se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma (la viteza maxima pentru 10 minute) ,treptat se adauga ulei ,dupa care se pune faina ,praful de copt si cacaoa si se amesteca...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca de cocos
Postat de: Bunica in DulciuriMixeaza zaharul cu margarina pana la topirea zaharului. Adauga zeama de portocala mixand in continuare. Apoi pe rand nuca de cocos,coaja de portocala,zaharul vanilat,praful de copt si...Citeste continuarea
Tarta cu struguri
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri.Albusurile le batem cu un praf de sare,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,uleiul si incorporam faina amestecand cu o paleta .Ungem o forma de tarta cu unt si...Citeste continuarea
Cornuri cu alune de padure si nuca
Postat de: babi5 in PrajituriFaina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi...Citeste continuarea
Placinta cu ghebe
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape. Dupa ce le-am desarat le punem intr-o sita la scurs. Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare,...Citeste continuarea
Pisica de mare cu cus-cus integral
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePrepararea este extrem de simpla : pestele se curata de cartilaj se spala si se pastreaza la rece. Gatirea in "Court bouillon" inseamna fierberea rapida intr-un bouillon preparat...Citeste continuarea
Salata de ceapa reteta rapida si...
Postat de: claudiaO in SalateCum se prepara reteta Salata de ceapa reteta rapida si usor de preparat Cepele le curatam si le taiem solzisori; presaram sare si frecam putin cu mana. Adaugam uleiul si otetul si mai...Citeste continuarea
Mini cornuri fragede
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un vas se adauga faina si facem o gaura in mijloc unde adaugam rasatura de portocala si lamaie, sarea, oul si separat dizolvam drojdia in apa minerala preferabil calduta si apoi o...Citeste continuarea
Dobos
Postat de: simona72 in TorturiPentru foi : mixam albusurile cu un praf de sare 1-2 minute, adaugam zaharul treptat si continuam mixarea pana obtinem o bezea. Galbenusurile se freaca cu untul topit si racit, adaugat treptat ca...Citeste continuarea