Tocam carnea. Curatam ceapa si o taiem fin. Curatam ardeiul gras si il taiem cubulete mici.
Intr-o tigaie mai inalta punem la incins 2-3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie adaugam amestecul de carne tocata. Lasam pana cand carnea isi schimba culoarea avand grija sa amestecam din cand in cand. Tragem de pe foc, transvazam amestecul de mai sus intr-un castron si lasam sa se racoreasca. Adaugam mararul taiat fin, ouale si pasta de ardei iute. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Dovleceii ii taiem pe lungime in doua si scobim zona cu seminte din mijloc. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 min.,apoi ii scoatem si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.
Umplem dovleceii cu amestecul de carne de mai sus. Ungem o tava cu ulei si asezam dovleceii umpluti in ea.
Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem fiecare dovlecel umplut. Turnam apa in tava atata cat sa acopere fundul tavii si dam la cuptor la 200 grade pentru circa 20 min.
Frumosi rumeniti numai buni de mancat. Se servesc atat calzi cat si reci.