Prajitura cu crema de vanilie si caramel

de La Ancuta in Prajituri, 6 Dec 2014 | 12978 vizualizari

 

Astazi, in zi de sarbatoare, am venit cu o prajitura delicata si cremoasa si vreau sa urez multa sanatate tuturor sarbatoritilor. Sper sa incercati prajitura si sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Foi:(ingredientele sunt pentru o foaie, dar vom avea nevoie de trei foi)
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Glazura:
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri unt
  • In plus avem nevoie de:
  • de doua ori 150 g zahar ars
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si caramel:

Pentru foaie mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand luceste. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare iar apoi adaugam apa. Amestecam faina cu nuca macinata si o incorporam usor in aluat.

Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit timp de ~20 de minute, sau pana cand se rumeneste usor deasupra.

Scoatem foaia din tava si indepartam hartia de copt.
La fel vom proceda si cu celelalte doua foi.

Pana cand se coace prima foaie preparam caramelul din 150 g zahar.
Ardem zaharul pana cand devine auriu iar apoi il intindem peste foaia inca fierbinte. La fel procedam si cu cea de-a doua foaie, astfel la final vom avea doua foi cu caramel iar cea de-a treia fara caramel.
Lasam foile sa se raceasca si pregatim crema.

Mixam galbenusrile cu zaharul pana cand devin spumoase apoi adaugam praful de budinca si laptele.
Punem amestecul pe foc mic si amestecam pana cand se ingroasa. Dam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul spuma si adaugam treptat crema de oua, mixand continuu.

Pe un platou asezam o foaie cu caramel peste care intindem jumatate din crema. Acoperim cu cealalta foaie cu caramel si restul de crema. La final punem ultima foaie.

Pentru glazura amestecam zaharul cu cacaoa si apa si le punem pe foc pana se topeste zaharul. Dam deoparte si adaugam untul. Amestecam pana se omogenizeaza apoi punem glazura pe prajitura, incepand din mijloc.

Ornam dupa preferinte.
Lasam sa se intareasca glazura si sa se inmoaie putin foile, apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu mere si crema de vanilie