Chinese fortune cookies

de Xandrinne in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 3524 vizualizari

 

by Andreea (andreeachinesefood)

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri,
  • 8 lingurite zahar,
  • 3 lingurite ulei,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1/2 lingurita esenta de migdale,
  • 8 lingurite faina,
  • 2 lingurite amidon,
  • 3 lingurite apa,
  • cateva ravase.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinese fortune cookies:

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul de zahar, si faina amestecata cu amidonul.

Amestecam bine, dupa care incorporam si apa. Luam cate o lingura de compozitie si turnam in tava, pe hartia de copt. Nivelam cu spatele lingurii compozitia pana obtinem un cerc cu diametrul de cca 5 cm.

Dam tava la cuptor, pentru 5 minute, sau pana incep sa se maroneasca marginile cercurilor. Am lucrat, dupa cum spune Andreea, cu cate doua ”cercuri”, deoarece se intaresc repede. Dezlipim un cerculet, cat este inca fierbinte, cu o spatula sau un cutit, il intoarcem pe partea care a stat lipita de hartia de copt, asezam pe mijloc ravasul indoit in doua si unim marginile fursecului, apasand, sa se lipeasca. Mulam fursecul pe marginea canii, cateva secunde. Continuam cu restul de aluat; fursecurile obtinute le asezam in cescute, cu deschizatura in jos, ca sa nu se dezlipeasca. Cand s-au uscat le transferam pe farfurie.

Devin mai crocante cu cat se pastreaza mai mult (inchise in cutii de metal).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinese fortune cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Bunica 1

12.12.2014, 14:24

Tare mult îmi plac!

Xandrinne 1

14.12.2014, 07:04

Multumesc!!

Xandrinne 1

14.12.2014, 07:06

Cristina, buna idee, chiar nu m-am gandit sa prezint si idei de ravase; trebuie sa ma mobilizez un pic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere