Prajitura cu mere de post

de getix in Dulciuri, 7 Dec 2014 | 4450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul aluat:
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat, putina sare
  • coaja de portocala
  • faina
  • Aluatul 2 :
  • 1/2 cana ulei
  • 4-5 lg pline faina
  • Umplutura:
  • 1,5-2 kg mere
  • 3 lg zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Aluatul 1:

Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele.

Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam .

Formam  un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru si framantam putin .

Se intinde cu sucitorul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.

Aluatul 2:

Uleiul se amesteca cu faina. Rezulta o pasta de constistenta unei  budinci.

Pe toata suprafata aluatului 1,  se pune budinca de faina  mentionata mai sus, apoi rulam.

 Taiem rulada in jumatate si o dam la rece cat ne ocupam de umplutura.

 Merele se rad, se amesteca cu cu zaharul si scortisoara. Eu nu le-am calit.

 Dupa ce terminam cu merele scoatem aluatul de la frigider si intindem prima foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul intins, umplutura de mere, apoi acoperim cu celalalt aluat.

Pentru cuptoarele electrice : se coace la 160-180 grade, nivelul 2, cu ventilatie, 40 min, cu tot cu preincalzire.

Se scoate cand s-a rumenit frumos si se pudreaza cu zahar. Este foarte frageda!

De cand a inceput postul am pregatit-o de mai multe ori si de fiecare data a fost delicioasa.

TIPS-URI

1

Reteta se preteaza si la cornulete. Am facut cu marmelada si au iesit o bunatate

2

Uleiul de la aluatul 1, se poate inlocui cu un pachet margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post