Rulouri cu salata de ciuperci si ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2014 | 9494 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta minunata pentru voi! Este de post, aspectoasa, potrivita chiar si pentru atunci cand aveti musafiri. Facand aceste rulouri mi-au venit deja ceva idei si pentru sarbatori, de niste mini rulouri cu diverse umpluturi. Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 150 ton bucati
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu varf maioneza de post
  • frunze de salata verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu salata de ciuperci si ton:

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit circa 30 de minute. Luam 5 forme de rulou, ale mele fiind mai subtirele, le-am mai atasat un stat de carton, apoi le-am invelit in staniol. Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucata o rasucim pana obrinem suluri subtirele. Fiecare sul il rasucim pe cate un rulou si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem si le ungem putin cu un amestec de apa cu ulei, pentru a prinde putin luciu. Le acoperim si le lasam sa se racoreasca.

Daca nu aveti timp sa pregatiti aluatul, puteti folosi foietaj din comert. 

Umplutura: Spalam ciupercile, le punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le taiem bucati potrivite. Ardeiul rosu il curatam de seminte, il taiem cuburi, castravetele murat il tocam marunt. Desfacem tonul, scurgem uleiul. Intr-un bol amestecam ciupercile, ardeiul rosu, boabele de porumb, castravetele murat, tonul. Condimentam cu sare, piper, iar la final incorporam maioneza. In fiecare rulou punem cate o bucata de frunza de salata, apoi cu ajutorul unei lingurite punem umplutura.

Le asezam pe un platou, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu salata de ciuperci si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

15.03.2018, 21:07

Va multumesc mult pentru aprecieri

UrsanMihaela 1

18.03.2019, 11:42

Deja am ramas cu gandul la aceste rulouri, arata fosrte bine, iar de gust nu mai vorbesc, cu siguranta sunt foarte gustoase .

Rocsi 1

18.03.2019, 19:08

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de salata verde