Tort din orez cu pere

de babi5 in Torturi, 7 Dec 2014 | 2630 vizualizari

 

Pe langa caietul meu cu retete am mai adunat si o gramada de decupaje din diferite reviste si ziare cu diverse retete. Cautand printre ele am descoperit aceasta reteta decupata dintr-un ziar cred ca din Agenda. Nu am facut-o niciodata, acum o testez si cred ca este o bunatate, rea nu poate fi fiindca are la ingrediente numai bunatati. Inca nu am taiat-o fiindca nu s-a racit dar pana termin de postat sper sa o pot taia. Iiiiim miroase atat de bine!
UPDATE: Fetelor l-am taiat, este o minunatie, dar sa puneti drojdie neaparat si cred ca ar trebui cu 100 ml lapte mai mult cand se fierbe orezul fiindca se simte un picut

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 200 gr. orez
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguri coniac (eu am pus rom)
  • 1 portocala, coaja (eu am pus 1 lingurita esenta lamaie)
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita drojdie uscsta (eu am pus praf de copt)
  • 200 gr. pesmet
  • 3 pere (eu am pus 4 ca mi s-au parut mici)
  • 2 linguri ulei (pentru uns tava)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din orez cu pere:

Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare. Cand devin suficient de tari adaugam zaharul treptat si mixam pana la dizolvare, apoi adaugam galbenusurile mixand in continuare pana devine albicioasa la culoare.

180 gr pesmet amestecam cu drojdia uscata (eu, praf de copt) punem in ouale batute, adaugam esenta de lamaie sau coaja de portocala, cele doua linguri de coniac (eu am pus rom), se adauga si orezul. Se amesteca bine apoi adaugam si perele, le incorporam cu ajutorul paletei.

Ungem o tava de tort cu pereti detasabili (eu am folisit o cratita fiindca tava mi s-a defectat), o tapetam cu 20 grame pesmet, punem compozitia obtinuta si introducem  in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Scoatem, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf.

Tortuletul este gata pentru a fi servit. Sa va fie de  folos si reteta mea

TIPS-URI

1

Reteta originala prevede coaja de portocala si 2 linguri de coniac. Eu am adaptat-o cu ce am avut, in loc de coniac am pus rom si in locul cojii de portocala am pus esenta lamaie

2

De asemenea prevede 1 lingurita drojdie uscata, eu am pus un praf de copt (dar cred ca tebuie respectat cu drojdie fiindca am impresia ca nu a crescut sufiicient)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din orez cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu prune uscate