Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv icre de fasole
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriFasolea am pus-o de seara la inmuiat in apa rece. A doua zi am scurs apa si am spalat-o bine, apoi am fiert-o de doua ori cate 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma. Am...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni cu iaurt
Postat de: margo in DulciuriCapsunele se zdrobesc cu blenderul vertical pentru a obtine piureul. Acesta se amesteca cu iaurtul. Smantana pentru frisca se bate,se adauga zaharul,iar la urma amestecul de capsuni si iaurt. Se...Citeste continuarea
Tort cu crema de menta si capsuni
Postat de: margo in TorturiPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Compozitia se lasa deoparte...Citeste continuarea
Macrou prajit
Postat de: Adele in PestePestele ( al meu era curatat de la pescarie )se spala si se curata de oase ,se portioneaza si se aseaja pe farfurie se condimenteaza cu sare si piper ,se pune intr-un vas faina de malai se...Citeste continuarea
Supa de curcan cu galuste
Postat de: gicuta69 in SupeSpalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul...Citeste continuarea
Placinta cu aluat foietaj si branza...
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti...Citeste continuarea
Chiftele din orez
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAcest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert...Citeste continuarea
Aluat de foietaj rapid
Postat de: RuxyRux in DulciuriIntr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si aluatul devine nisipos. Daca...Citeste continuarea
Spuma de capsuni
Postat de: Alepaty in PrajituriSe bate o bezea tare din 5 albusuri cu un praf de sare. Cand bezeaua e tare se adauga treptat cate 2 linguri de zahar pana la terminarea celor 10 linguri. Am maruntit capsunile spalate...Citeste continuarea
Rulada de pui cu omleta
Postat de: rocsi_1612 in PuiIntai pregatim doua omlete. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem spuma doua oua, cu un praf de sare si piper. Adaugam jumatate din ceapa verde, amestecam. Ungem o tigaie mica cu ulei, o...Citeste continuarea
Tarta cu gem si nuci
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul (...Citeste continuarea
Prajitura Deliciu cu alune si caramel
Postat de: gaby_d in DulciuriAlunele crude, nesarate, prajeste-le intr-un vas cu fund dublu, amestecand mereu in vas, sa nu le arzi. Lasa-le la racit apoi toaca-le in bucati mari. Intr-o tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea
Cartofi codimentati la cuptor
Postat de: margo in Mancaruri de legumeCartofii se curata si se spala,apoi se taie felii,dar nu de tot.Baza cartofului ramane netaiata.Se condimenteaza cu sare,piper,rozmarin.Intre feliile de cartofi se pun feliile de carnati.Deasupra...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de mascarpone si...
Postat de: margo in PrajituriPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se...Citeste continuarea
Pui umplut
Postat de: margo in PuiPuiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade...Citeste continuarea
Spuma de capsuni
Postat de: margo in DulciuriCapsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire. Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se...Citeste continuarea
Rulada cu mere si biscuiti
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancare copiiUngem un vas cu unt. Peste unt asezam biscuitii maruntiti si merele rase.Peste mere adaugam zaharul si scortisoara si introducem la cuptor. Batem spuma cele 2 albusuri, adaugam zaharul si batem...Citeste continuarea
Taietei - Nouilles chinezesti
Postat de: ctlina in PasteTaiem ceapa in rondele fine. Ghimbirul il taiem marunt. Morcovul il taiem julien. Calim bine ghimbirul, ceapa si morcovul in ulei. Intre timp se fierb pastele cu putina sare- 2-3 minute. Se...Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri...Citeste continuarea
Unt de migdale
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriMigdalele se pun la robot si se mixeaza circa 5 minute continuu. Se opreste doar pentru a indeparta crema de pe pereti. Dupa 5 minute se adauga apa si se mai mixeaza alte 5 minute. La sfarsit cand...Citeste continuarea
Desert cu fragi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriLasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ceapa verde
Postat de: cristinutanicolita in SalateVinetele se pun Intr-un vas, se adauga sare, ceapa curățată și tăiată. Se blendeaza, adăugând ulei treptat . Se potrivește gustul de sare. Pofta buna! Citeste continuarea
Cartofi noi cu boia la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii. se taie cuburi, se amesteca cu sare si boia dulce si se introduc la cuptor intr-o tava cu putin ulei. Se lasa la cuptor pana se rumenesc usor. Citeste continuarea
Evantai cu legume si branzeturi
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriIncepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte...Citeste continuarea
Pui pe sticla la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PuiPuiul se curata si se spala bine. Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta. Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora. Dupa...Citeste continuarea
Spuma de capsuni cu fulgi de ciocolata
Postat de: Valclaudia in DulciuriCuratam si spalam foarte bine capsunii sub jet de apa rece. Ii trecem apoi cateva secunde prin robot sa-i zdrobim uniform. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 8 linguri zahar tos....Citeste continuarea
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPunem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare. Caramelizam 2 linguri de zahar si stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul....Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de...Citeste continuarea
Saleuri
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriPentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul...Citeste continuarea
Desert chec pufos
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu...Citeste continuarea
Ulei aromat by AlexTeacher
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaIntroduceti toate ingredientele intr-o sticla si lasati-o cca 2 saptamani la loc racoros, pentru amestecarea aromelor – puteti sa o pastrati si in frigider; ...Citeste continuarea
Melcisori cu telemea si masline si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea...Citeste continuarea
Salata din icre de hering
Postat de: merisor67 in SalateInlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte. Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm. Scurgem bine de tot miezul de paine si il...Citeste continuarea
Aperitiv drob de pui in aluat de...
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina...Citeste continuarea
Pizza rapida
Postat de: Luana in DulciuriCeapa baconul si ardeiul se parpalesc putin. Ouale se bat bine cu laptele sare piper. Se adauga legumele, patrunjelul si faina. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se...Citeste continuarea
Paste cu brocoli
Postat de: Luana in PenneBroccoli in desfacem bucatele mici si il punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert borcoli (al dente) il lasam la scrurs de apa. In aceasi apa punem si pastle la fiert al dente....Citeste continuarea
Ciorba de spanac
Postat de: violeta30 in CiorbeAm pus supa din nou la fiert peste care am adaugat si cei doi litri de apa. Cand a atins punctul de fierbere am pus legumele (curatate, spalate, si taiate cubulete), fara rosii (le adaugam mai...Citeste continuarea
Cous-cous cu somon
Postat de: Adele in SomonCous-cous-ul se pune in supa si o lingurita de curry intr-un castron si se acopera cu supa fierbinte, dupa ce se umfla se scoate din supa amesteca cu o lingura de ulei de masline. Intr-un vas...Citeste continuarea
Sote de ficatei cu mazare
Postat de: simona72 in FicatFicateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor, cu porumb...
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeSpalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide, cacao si...
Postat de: Oana in Prajituriincalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...Citeste continuarea
PUI PE STICLA CU LEGUME
Postat de: amalia01 in PuiSe prepara sosul cu care va fi uns puiul din miere, boia, o lingura de condimente de pui , mustar si uleiul de masline, amestecand bine ,pana se obtine un sos usor tare din cauza...Citeste continuarea
Sufleu cu ficatei
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie punem uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga si ficateii taiati bucatele si si se calesc pana se duce zeama lasata de ei. Se pun la racit. Intr-un castron punem...Citeste continuarea
Salata cu spanac si sunca
Postat de: Catalinaflorea in SalateSe spala bine legumele si se taie dupa preferinte.Se adauga sunca,crutoanele si se condimenteaza dupa gust.Pofta buna! Citeste continuarea
Paine din seminte low carb
Postat de: Catalinaflorea in PiineSemintele (in afara de chia) se pun la robot si se macina bine. Se amesteca cu chia, sare, bicarbonat, apoi se adauga apa si ouale si se omogenizeaza bine. Se pune amestecul intr-o tava mica, se...Citeste continuarea
Cheescake cu căpșuni
Postat de: panacris in DulciuriBiscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit,...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Se lasa sa se raceasca. Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: Ela68 in Mancaruri de post1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam...Citeste continuarea
Salata de fructe cu iaurt
Postat de: amalia01 in Mancare copiiCapsunile se spala si se feliaza. Caisele si ananasul se scot din compot si se feliaza marunt. Iaurtul se amesteca cu zaharul vanilat. In cupa pentru salata asezi alternativ , un strat de...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si capsuni
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom...Citeste continuarea