A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv icre de fasole

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Fasolea am pus-o de seara la inmuiat in apa rece. A doua zi am scurs apa si am spalat-o bine, apoi am fiert-o de doua ori cate 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma. Am...Citeste continuarea

Inghetata de capsuni cu iaurt

Postat de: margo in Dulciuri

Capsunele se zdrobesc cu blenderul vertical pentru a obtine piureul. Acesta se amesteca cu iaurtul. Smantana pentru frisca se bate,se adauga zaharul,iar la urma amestecul de capsuni si iaurt. Se...Citeste continuarea

Tort cu crema de menta si capsuni

Postat de: margo in Torturi

           Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Compozitia se lasa deoparte...Citeste continuarea

Macrou prajit

Postat de: Adele in Peste

Pestele ( al meu era curatat de la pescarie )se spala si se curata de oase ,se portioneaza si se aseaja pe  farfurie se condimenteaza cu sare si piper ,se pune intr-un vas faina de malai se...Citeste continuarea

Supa de curcan cu galuste

Postat de: gicuta69 in Supe

  Spalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul...Citeste continuarea

Placinta cu aluat foietaj si branza...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti...Citeste continuarea

Chiftele din orez

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert...Citeste continuarea

Aluat de foietaj rapid

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si  aluatul devine nisipos. Daca...Citeste continuarea

Spuma de capsuni

Postat de: Alepaty in Prajituri

Se bate o bezea tare din 5 albusuri cu un praf de sare. Cand bezeaua e tare se adauga treptat cate 2 linguri de zahar pana la terminarea celor 10 linguri. Am maruntit capsunile spalate...Citeste continuarea

Rulada de pui cu omleta

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Intai pregatim doua omlete. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem spuma doua oua, cu un praf de sare si piper. Adaugam jumatate din ceapa verde, amestecam. Ungem o tigaie mica cu ulei, o...Citeste continuarea

Tarta cu gem si nuci

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul (...Citeste continuarea

Prajitura Deliciu cu alune si caramel

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Alunele crude, nesarate, prajeste-le intr-un vas cu fund dublu, amestecand mereu in vas, sa nu le arzi. Lasa-le la racit apoi toaca-le in bucati mari. Intr-o tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea

Cartofi codimentati la cuptor

Postat de: margo in Mancaruri de legume

Cartofii se curata si se spala,apoi se taie felii,dar nu de tot.Baza cartofului ramane netaiata.Se condimenteaza cu sare,piper,rozmarin.Intre feliile de cartofi se pun feliile de carnati.Deasupra...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de mascarpone si...

Postat de: margo in Prajituri

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se...Citeste continuarea

Pui umplut

Postat de: margo in Pui

Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade...Citeste continuarea

Spuma de capsuni

Postat de: margo in Dulciuri

Capsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire. Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se...Citeste continuarea

Rulada cu mere si biscuiti

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancare copii

Ungem un vas cu unt. Peste unt asezam biscuitii maruntiti si merele rase.Peste mere adaugam zaharul si scortisoara si introducem la cuptor. Batem spuma cele 2 albusuri, adaugam zaharul si batem...Citeste continuarea

Taietei - Nouilles chinezesti

Postat de: ctlina in Paste

Taiem ceapa in rondele fine. Ghimbirul il taiem marunt. Morcovul il taiem julien. Calim bine ghimbirul, ceapa si morcovul in ulei. Intre timp se fierb pastele cu putina sare- 2-3 minute. Se...Citeste continuarea

Tort aniversar

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri...Citeste continuarea

Unt de migdale

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Migdalele se pun la robot si se mixeaza circa 5 minute continuu. Se opreste doar pentru a indeparta crema de pe pereti. Dupa 5 minute se adauga apa si se mai mixeaza alte 5 minute. La sfarsit cand...Citeste continuarea

Desert cu fragi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ceapa verde

Postat de: cristinutanicolita in Salate

Vinetele se pun Intr-un vas, se adauga sare, ceapa curățată și tăiată. Se blendeaza, adăugând ulei treptat . Se potrivește gustul de sare.  Pofta buna!  Citeste continuarea

Cartofi noi cu boia la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii. se taie cuburi, se amesteca cu sare si boia dulce si se introduc la cuptor intr-o tava cu putin ulei. Se lasa la cuptor pana se rumenesc usor. Citeste continuarea

Evantai cu legume si branzeturi

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte...Citeste continuarea

Pui pe sticla la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Pui

Puiul se curata si se spala bine. Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta. Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora. Dupa...Citeste continuarea

Spuma de capsuni cu fulgi de ciocolata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Curatam si spalam foarte bine capsunii sub jet de apa rece. Ii trecem apoi cateva secunde prin robot sa-i zdrobim uniform. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 8 linguri zahar tos....Citeste continuarea

Tort cu piscoturi,visine,iaurt si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare. Caramelizam 2 linguri de zahar si  stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul....Citeste continuarea

Prajitura cu crema de lamaie si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de...Citeste continuarea

Saleuri

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul...Citeste continuarea

Desert chec pufos

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu...Citeste continuarea

Ulei aromat by AlexTeacher

Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedeta

Introduceti toate ingredientele intr-o sticla si lasati-o cca 2 saptamani la loc racoros, pentru amestecarea aromelor – puteti sa o pastrati si in frigider;  ...Citeste continuarea

Melcisori cu telemea si masline si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca.  Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea...Citeste continuarea

Salata din icre de hering

Postat de: merisor67 in Salate

Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte. Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm. Scurgem bine de tot miezul de paine si il...Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui in aluat de...

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina...Citeste continuarea

Pizza rapida

Postat de: Luana in Dulciuri

Ceapa  baconul si  ardeiul se parpalesc putin. Ouale se bat bine cu laptele sare piper. Se adauga legumele, patrunjelul si faina. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se...Citeste continuarea

Paste cu brocoli

Postat de: Luana in Penne

Broccoli in desfacem bucatele mici si il punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert borcoli (al dente) il lasam la scrurs de apa. In aceasi apa punem si pastle la fiert al dente....Citeste continuarea

Ciorba de spanac

Postat de: violeta30 in Ciorbe

Am pus supa din nou la fiert peste care am adaugat si cei doi litri de apa. Cand a atins punctul de fierbere am pus legumele (curatate, spalate, si taiate cubulete), fara rosii (le adaugam mai...Citeste continuarea

Cous-cous cu somon

Postat de: Adele in Somon

Cous-cous-ul se pune in supa si o lingurita de curry intr-un castron si se acopera cu supa fierbinte, dupa ce se umfla se scoate din supa amesteca cu o lingura de ulei de masline. Intr-un vas...Citeste continuarea

Sote de ficatei cu mazare

Postat de: simona72 in Ficat

Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor, cu porumb...

Postat de: simona72 in Mancaruri de legume

Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide, cacao si...

Postat de: Oana in Prajituri

incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...Citeste continuarea

PUI PE STICLA CU LEGUME

Postat de: amalia01 in Pui

Se prepara sosul cu care va fi uns puiul  din  miere,  boia, o lingura de condimente de pui , mustar si uleiul de masline, amestecand bine ,pana se obtine un sos usor tare din cauza...Citeste continuarea

Sufleu cu ficatei

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie punem uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga si ficateii taiati bucatele si si se calesc pana se duce zeama lasata de ei. Se pun la racit. Intr-un castron punem...Citeste continuarea

Salata cu spanac si sunca

Postat de: Catalinaflorea in Salate

Se  spala bine legumele si se taie dupa preferinte.Se adauga sunca,crutoanele si se condimenteaza dupa gust.Pofta buna! Citeste continuarea

Paine din seminte low carb

Postat de: Catalinaflorea in Piine

Semintele (in afara de chia) se pun la robot si se macina bine. Se amesteca cu chia, sare, bicarbonat, apoi se adauga apa si ouale si se omogenizeaza bine. Se pune amestecul intr-o tava mica, se...Citeste continuarea

Cheescake cu căpșuni

Postat de: panacris in Dulciuri

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun  biscuții mărunțiți, untul topit,...Citeste continuarea

Tort cu crema de zahar ars

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Se lasa sa se raceasca. Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam...Citeste continuarea

Salata de fructe cu iaurt

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Capsunile se spala si se feliaza. Caisele si ananasul se scot din compot si se feliaza marunt. Iaurtul se amesteca cu zaharul vanilat. In cupa pentru salata asezi alternativ , un strat de...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si capsuni

Postat de: andaoana in Prajituri

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]