O tarta foarte gustoasa si care se face foarte usor. Si se mananca la fel de usor si repede.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Incepem prin a pregati aluatul pentru tarta noastra. Punem intr-un vas apa calduta, in care dizolvam drojdia. Adaugam faina, untul si sarea si framantam bine, pana obtinem un aluat nelipicios dar mai moale. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Pana dospeste aluatul nostru, curatam vanata, o taiem rondele subtiri, le spalam apoi si le saram(rondelele de vinete). Lasam 20 minute sa se scurga apa. Apoi spalam bine rondelele de vinete si le scurgem de apa.
Rosiile le spalam si le taiem rondele. Smantana o batem cu ouale, cimbrul si sare. Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o tava unsa cu unt. Apoi asezam un rand de vinete, unul de rosii usor suprapuse. Peste presaram putina sare si apoi cascavalul ras.
Turnam deasupra smantana cu oua si dam la cuptor,, la foc potrivit 25-30 minute. Lasam tarta sa se raceasca in tava. E tare buna. Poftaaa!
1
Daca nu aveti unt puteti inlocui cu ulei