Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge cu unt si se pun merele.
Pentru blat: se bat 6 albusuri spuma, se adauga cate o lingura de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul si la final faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor pe verticala cu o lingura de lemn sau o spatula.
Se pune compozitia peste mere in tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 min pana se rumeneste blatul si se desprinde de marginile tavii.
Se scoate din cuptor si se lasa 15 minute apoi se rastoana pe o tava sau platou astfel incat zeama de mere sa insiropeze blatul.
Cat se raceste blatul se prepara crema si frisca
Pentru crema se amesteca 600 ml lapte rece cu 2 plicuri Creme Ole, se mixeaza bine pana se intareste si se da la frigider.
Pentru frisca se bat bine cele 400 ml smantana pentru frisca pana se intareste si se adauga zaharul pudra si se mai bate foarte putin.
Se da si frisca la rece pana se raceste blatul.
Dupa ce s-a racit blatul, se pune crema de vanilie apoi frisca si se trazeaza linii cu o furculita.
Se da la rece 2- 3 ore apoi se poate servi.
O bunatate racoritoare pe timpul verii!