Doar 3 ingrediente...si-un desert de vis!
N-am cuvinte ..va invit sa o incercati..... sau mai bine nu...cred ca strica silueta :)))))))...va garantez ca veti manca doua felii una dupa alta! :)))))) Zmeura se combina atat de delicios cu ciocolata...mmmmmmmmmmmmmmm....minunatie!
Prajitura va fi un succes daca respectati cativa pasi:
1. Imediat ce ati separat albusurile de galbenusuri intr-un vas puneti-le la rece.
2. Spalati zmeura si uscati-o pe un servet.
3. Topiti ciocolata pe baie de aburi si apoi raciti-o imediat.
4. Amestecati galbenusurile cu un tel si turnati ciocolata usor, omogenizati bine compozitia.
5. Tapetati un vas rotund de Jena cu diametrul de 15, sau 16 cm) cu hartie pergament unsa cu ulei.
6. Preincaziti cuptorul la 190 de grade( la mine operatiunea asta dureaza 12 minute)
7. Bateti albusurile spuma ca la bezea foarte bine undeva in jur de 5 minute sau pana cand bezeaua nu curge daca intoarceti vasul.
8. Puneti in compozitia cu galbenus si ciocolata o parte din albusurile mixate, omogenizati bine, apoi inca o parte, din nou amestecati bine cu telul, iar ultima parte o puneti usor prin invaluire.
9. Se toarna o jumatate din cantitate in vasul pregatit, se pune o parte din zmeura, se acopera cu restul de crema si din nou se pune zmeura deasupra.
10. Se coace prajitura timp de 30 de minute la 190 de grade, sau pe programul de patiserie, iar in ultimele 5 minute se reduce temperatura la cuptor la 180 de grade.
11. Daca doriti o prajitura mai ferma( fara lava de ciocolata) tineti-o la copt inca zece minute in plus,dar nu uitati sa o acoperiti cu pergament deasupra ca sa nu se arda.
12. Se scoate prajitura de la cuptor, se lasa la racit si se transfera pe un platou. Se decoreaza( sau nu,dupa inspiratie).
1
Puteti inlocui zmeura dupa bunul plac cu capsuni, caise, ce doriti...
2
P.s...puneti alaturi inghetata de vanilie...yamyyyy....si-o sa va topiti de placere!