Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi

de Catalina L in Rata, 10 Iun 2015 | 8022 vizualizari

 

Pulpele de rata confiate, sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.
Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata confiate
  • 2-3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi:

Curatati cartofii si taiati-i felii. 

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Scoateti-le si pastrati-le la cald.

Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa.

Lasati-i sa se rumeneasca bine.

Serviti cald.......... o salata verde sau o muratura sunt binevenite.

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

pastrati la frigider intr-un borcanel grasimea care o indepartati de pe pulpe - este excelenta pentru a pregati cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata pe varza la cuptor