Un chec simplu şi delicios cu mare succes în rândul fetiţelor mele!
Într-un bol înalt spargem ouăle şi le batem uşor.
Radem morcovul şi caşcavalul pe răzătoarea fină.
Începem să le adăugăm alternativ peste ouă, amestecând de fiecare dată.
După ce am adăugat morcovul şi caşcavalul adaugăm făina amestecată cu praful de copt si uleiul, alternativ, până obtinem un aluat destul de grosuţ.
Turnăm compoziţia în tava de chec (de 30 de cm) tapetată cu hârtie de copt şi coacem în cuptorul preîncălzit în prealabil 30-35 de minute la 180 de grade (checul va fi uşor umed dar vă asigur ca este copt).
Servim rece cât şi cald alături de iaurturi naturale (fără arome).
Este deosebit de bun şi gustos!
1
Puteti adăuga un pic de chimen măcinat, o ceapă tocată mărunt, dovlecel ras, cubuleţe de ardei, cubulete de şuncă etc.
2
Data viitoare voi folosi o tavă mai mică pentru că nu a iesit foarte înalt.