Tiramisu reţetă originală
Cred ca este unul din cele mai simple torturi, de preparat si este tare gustos pe deasupra! Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude. Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.
Tiramisu reţetă originală
Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.
Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.
Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul.
Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop.
Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema.
Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare.
Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena.
Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema.
Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers.
Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora.
Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.
Scufundam piscopturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.Pudram cu cacao.
Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.