A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Jeleu de capsuni cu mascarpone, cu...

Postat de: mirela0911 in Retete diabetici

Se spala capsunii si se curata de codite. Se taie bucatele mai mici, se pun intr-o craticioara impreuna cu Green Sugar si zeama de lamaie si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 5 minute. Amidonul...Citeste continuarea

Chiftele din naut sau Falafel

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta . Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt. Intr-un castron mai mare...Citeste continuarea

Trandafiri de mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Tăiati aluatul in 4 fâșii de latime de 3-4 cm. Marul se taie in felii foarte subtiri. Feliile de mar le cufundati 2 minute în apă clocotita (am ratat acest pas). Ungeti...Citeste continuarea

Conuri umplute cu mere caramelizate

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregăti merele caramelizate: Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați...Citeste continuarea

Rulouri cu crema de vanilie

Postat de: Criss in Prajituri

Foietajul se taie in fasii cam de grosimea unui deget si se ruleaza pe formele unse cu putin ulei. Se coc rulourile aproximativ 25 minute pana cand incep sa devina usor aurii. Se desprind apoi cu...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: gicuta69 in Pui

Pulpele de pui le curatam si le spalam, apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Cand dau in clocot, inlaturam   spuma si adaugam ceapa   tocata marunt si morcovul dat pe...Citeste continuarea

Tort Pavlova cu fructe de padure si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine). Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie...Citeste continuarea

Dulceata din petale de trandafir

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara). Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: raisha in Ciorbe

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie sa spalam pieptul de pui si sa-l punem la fiert intr-o oala incapatoare, umpluta cu apa pe jumatate pentru inceput. Acoperim oala si lasam sa fiarba pana cand...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: pushaa in Torturi

BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste...Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Desprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine  si le spalam bine in multa apa rece. Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma)...Citeste continuarea

Spuma cu capsuni

Postat de: reisnaor_2006 in Retete diabetici

       Capsunile le spalam si le curatam de codite. Capsunile se taie in doua daca sunt mici sau feliute daca sunt mai mari. Albusurile le punem intr-un castron si le...Citeste continuarea

Canelloni cu orez cu lapte si piure...

Postat de: simona72 in Dulciuri

In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba,...Citeste continuarea

Spaghete bolognese- reteta video

Postat de: Oana in Spaghete

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati usturoiul si morcovul ras si amestecati putin.  Adaugati carnea tocata si lasati sa se inmoaie, amestecand pe toate partile. Adaugati apoi...Citeste continuarea

Penne all'arrabbiata- reteta video

Postat de: Oana in Penne

Puneti pennele la fiert in apa clocotita cu sare pentru 6 minute. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, adaugati usturoiul maruntit, pasta de ardei iuti, condimentele si...Citeste continuarea

Gris cu lapte si gem de capsuni cu...

Postat de: Oana in Retete diabetici

Puneti laptele la fiert intr-o craticioara si adaugati indulcitorul natural Green Sugar. Cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie si amestecati usor cu un tel. Lasati pe foc pana incepe sa...Citeste continuarea

Cheesecake dietetic cu mango si...

Postat de: Oana in Retete diabetici

Maruntiti biscuitii si amestecati-i cu untul topit. Tapetati cu hartie de copt o forma dreptunghiulara sau rotunda si turnati baza de biscuiti, presand usor cu lingura. Amestecati branza cu...Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...Citeste continuarea

Pandispan cu capsuni la slow cooker...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana isi tripleaza volumul si se albesc Adaugati coaja de lamaie si extractul de vanilie Adaugati...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Maruntiti biscuitii si amestecati-i cu untul topit Puneti o foaie de copt in vasul slow cooker-ului CrockPot 4,7 l si adaugati biscuitii, presand bine, formand...Citeste continuarea

Chiftelute marinate la CrockPot

Postat de: Oana in Pui

Amestecati carnea tocata cu morcovul, usturoiul si ceapa date pe razatoarea cu ochiuri mici, adaugati verdeata, oul, pesmetul si condimentati dupa gust...Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese si green sugar

Postat de: andaoana in Retete diabetici

Spalam ciresele si daca doriti scoateti samburi, dar nu e obligatoriu. Intr-o tava de tarta punem cirese cat sa acopere tot fundul tavi. Intr-un castron amestecam ouale cu green sugar si...Citeste continuarea

Prajitura After Eight

Postat de: gicuta69 in Prajituri

      Blat :       Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul  ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si...Citeste continuarea

Paste cu hribi

Postat de: andaoana in Paste

Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac . Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem...Citeste continuarea

Lapte de cocos

Postat de: andaoana in Bauturi

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro. Cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Omleta pufoasa

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

            Cartoful se curata de coaja si se da prin razatoarea cu ochiuri mari,cascavalul se rade,ceapa o taiem fidelute sau cubulete....Citeste continuarea

Tort cu crema de branza si capsuni

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se mixeaza ouale, praful de sare si Green Sugar la viteza mare pentru cca 20 de minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in crema de...Citeste continuarea

Pui pe sticla

Postat de: gicuta69 in Pui

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si il lasam la  frigider  (intr-un vas acoperit) 3-4 ore....Citeste continuarea

Rulada de carne

Postat de: raluca95 in Vita

Incepem prin a amesteca carnea tocata cu ouale si painea stoarsa bine si o condimentam dupa gust cu sare si piper. Pe o folie de aluminiu distribuim frumos feliutele de bacon si intindem peste...Citeste continuarea

Carofi cu ardei si ceapa

Postat de: raluca95 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa sarata. Nu ii fierbem de tot, ii lasam sa dea un clocot, dupa care ii scurgem foarte bine si ii punem intr-o tava cu...Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si cirese

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut  si coaja de portocala. Stingem bicarbonatul in zeama de...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu legume la tigaie

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

       Prima data am preparat carnea, am sarat si piperat fiecare bucata si am prajit-o in ulei incins. Separat intr-o tigaie am adaugat uleiul de masline si untul...Citeste continuarea

Mazare cu pui

Postat de: gicuta69 in Pui

Spalam pulpele de pui, le taiem pe jumatate si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand  incep sa fiarba inlaturam spuma  si adaugam ceapa tocata marunt , mazarea si foaia de dafin....Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de: Criss in Bauturi

Socata reteta bunicii Pentru prepararea socatei e nevoie de un borcan mare de 5 l, dar cum eu nu am asa ceva, am preparat socata in bidonul de apa plata. Mi se pare chiar o solutie mai buna si...Citeste continuarea

Ruladă cu zmeură şi cremă de...

Postat de: diaconta in Dulciuri

 Am pregatit mai întâi foaia de rulada. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei. Zaharul l-am umezit cu apa,am pus...Citeste continuarea

Otet de capsune

Postat de: ela2015 in Pt salate

Spalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un...Citeste continuarea

Musaca din cartofi piure si carne...

Postat de: raisha in Porc

Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam....Citeste continuarea

Sirop de soc

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi...

Postat de: raisha in Pui

Pentru aceasta mancare vom avea nevoie de cartofi pe care ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ungem o tava cu ulei si asezam cartofii in ea si ii asezonam cu sare. Separat intr-o tigaie...Citeste continuarea

Pizza Calzone

Postat de: ctlina in Pizza

Am folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde...Citeste continuarea

Pizza in straturi cu foi de...

Postat de: reisnaor_2006 in Pizza

       Lasam foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei.Asezam in tava cuptorului o foaie de copt si punem pe rand cate o foaie de placinta pe care le...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu sos de rosii si...

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

       Pulpa de porc trebuie sa fie degresata si dezosata. Se spala, se zvanta si se portioneaza bucati mai groase.Acestea se dau cu putin ulei, se condimenteaza,...Citeste continuarea

Cartofi noi cu cascaval si cipsuri...

Postat de: gusti in Aperitive / Garnituri

 Haideti sa va povestesc cum imi place mie sa fac cartofii noi. Este o reteta rapida, simpla, dar delicioasa. Dupa ce spal cartofii ii tai in 4 sau in 6 si ii pun la fiert. Apoi ii scot...Citeste continuarea

Piept de porc la cuptor cu rosii si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Portionam pieptul de porc in bucati potrivite,saram si condimentam.Le asezam intr-o tava pe care am imbracat-o cu hartie de copt,acoperim totul cu hartie de copt si dam tava la cuptor cca 40...Citeste continuarea

Prajitura cu Crema Caramel

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se...Citeste continuarea

Prajitura cu rubarba (Reteta 300)

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

        Mixam foarte bine ouale cu zaharul si praful de sare, pana ce devin ca o crema si zaharul e topit. Adaugati laptele, uleiul, apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea

Nachos

Postat de: raluca95 in Aperitive / Garnituri

Incep prin a face compozitia pentru nachos : punem ceapa toacata la calit in doua linguri de ulei de masline si o lasam sa se caleasca incet, dupa care adaugam carnea, o lasam sa se gateasca si...Citeste continuarea

Pui in sos barbeque

Postat de: Adele in Pui

Puiiul se curata si se spala foarte bine ,se pune o tigaie destul de mare ,se pune putin ulei ,se adauga bucatile de pui ,se lasa cateva minute pe o parte si pe alta,se adauga vinul alb ,se...Citeste continuarea

Salata de Vinete cu maioneza

Postat de: ctlina in Salate

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 40 de minute....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]